3060 Ti vs RX 6700 XT

Hocama katılıyoruum VRAM konusu çok sıkıntılı iş kart ne kadar güçlü olursa olsun VRAM'den tıkandığı zaman hiç hoş olmuyor.

Ben de onu anlamayıp üstteki mesajı yazmıştım ama kimse cevaplamadı, garip. Bitrate yükseltirsin ve 12GB ram ile kafan rahat eder. Nvidia evet iyidir ama 8GB ile yani, sanmıyorum.

VRAM-VRAM-VRAM ne VRAM'miş arkadaş gören sanacak her oyun 8 GB zorluyor. Bir de NVIDIA'nın VRAM optimizasyonu da var onu da düşünmek gerek. 1-2 GB kullanım farkları yaşanıyor aralarında. Demiyorum ki 8 GB yeterli ama öyle bir yansıtıyorsunuz ki her oyun 8 GB zorluyor 8 GB'den fazla VRAM kullanıyor.

Yayın denilmiş yayın varsa video da çekilecektir, editlenecektir, render alınacaktır ki açık ara 3060 Ti daha mantıklı bu konuda.

7K'ya 3080 zor bulursun. 3070 mümkün ama 3080 pek değil.

Kısaca yayın edit o bu yapacaksanız alın 2.el 3060 TI-3070 keyfinize bakın.

Bu arada tekrardan alt yazı geçeyim 8 GB VRAM yetersiz, yeterli demiyorum ancak çok abartıyorsunuz.

Abartma vs. değil. Alan insan bunu kullan-at diye almıyor. Ekran kartı alıyorsan bir süre idare etmesini beklersin. Yok şu an yetiyormuş da bilmem ne. Bundan 2-3 sene sonra o küçümsediğin sorun yaşatacak "az" oyun sayısı kaç olacak? Hani biz bilmiyoruz, kabulüm de Hardware Unboxed da mı bilmiyor, Gamersnexus da mı bilmiyor, LTT de mi bilmiyor?

Şu an oyunların ekseriyetinde idare ediyor evet, elinde 8 GB VRAM'li kartı olan kişinin de fellik fellik yeni kart almasına gerek yok ama hazır ekran kartı almışken 8 GB VRAM'li olmasın diyoruz. Neyi abartı bunun? Kartı alan yeni çıkan oyunda FPS drop yemesin, texture yükleme sorunu yaşamasın demek mi suç?

Bir de NVIDIA'nın VRAM optimizasyonu da var onu da düşünmek gerek. 1-2 GB kullanım farkları yaşanıyor aralarında.
Bu arada bu dediğin de tam anlamıyla bilgisiz lafı. VRAM optimizasyonuymuş. Bus width'i yüksek olan kart daha seri veri gönder -al yaptığı için daha az VRAM kullanıyor "gibi" gözükür. 192 bit ile 256 bit kartı karşılaştırıp da bunu NVIDIA'nın dahi iddia etmediği "VRAM optimizasyonu(?)"na bağlaman komedi. Forumda bu tamlamayı ilk kullanan insan olabilirsin.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…