3060 Ti yanına 7600X'e gerek var mı?

Segenam

Hectopat
1080p de oyun oynamak için eski sistemimi yeniliyorum. En erken 3 en fazla 5 yıl sonra monitör dahil tüm sistemi değiştireceğim. Şimdilik anakart-RAM-ekran kartı-işlemci yenilenecek. İlk başta AM5 DDR5 sistem toplamayı 7600X ile daha sonra sistemi yenileceğim zaman anakart ve RAM değiştirmeme gerek kalmayacaktı. Şimdi AM4 DDR4 sistem daha F/P olarak daha uygun olacak gibi geldi. Sizin düşüncülerinizi alayım dedim. 3060 Ti yanına 5600X ya da 12400F daha uygun olacak gibi geldi 3-5 yıl için.

7600x çok performanslı bir işlemci dolayısıyla sizin için çok iyi olur fakat DDR 5 bellek fiyatları yeterince düşmeden tercih etmezdim şahsen. Bir ara asus'un DDR5 anakartlara DDR4 bellek takmak için dönüştürücü geliştirdiğini okumuştum bir araştırın isterseniz.

7600x almaz isem zaten anakart am4 alacağım. Ekran kartı 2 yıllık 7600x bu yıl 3. çeyrekte çıkmış sonuçta.

Teknoloji hızlı ilerliyor. Şimdi AM5 ve DDR5 bile toplasanız 3-5 yıl sonra anakart ve Ram değiştirme ihtiyacınız olabilir. Şimdi alacağınız kart o dönemde sisteminizin zayıf parçasıolarak canınızı sıkabilir.

Onun yerine şimdi uygun bütçeli sistem toplayıp 3-5 yıl sonra yine sistemi tümden değiştirmek daha mantıklı olur bence.

teşekkürler cevap için. mantıklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…