Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Sirri0101

Hectopat
Katılım
11 Nisan 2021
Mesajlar
184
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Değerli dostlar. Dün akşam başıma gelen bir sorunu bugün çözme başarısıyla sizlerle paylaşmak istedim. Umarım bu sorunu yaşayanlara faydası olur. Çünkü ben bütün sorularıma bu forum sitesinde cevap buldum. Öncelikle ekran kartım MSI 3070 Suprim X, anakartım ASUS Z590 GAMING'e ve işlemcim 11700k. Bu bahsettiğim donanımlar için oyunlarda ( FIFA 21, GTA 5 ) donma kasma gibi bir durum söz konusu olamazdı. Ya aldığım parçalar bozuktu ya da yazılımsal bir durum söz konusuydu. Bir çok arkadaş format at demesine rağmen formatı en son çare olarak düşündüm hep. Soruna gelince şu şekilde çözdüm.

Anakartı aldığım gün BIOS güncellemesini yapmıştım. Ve o günden sonra bir daha güncelleme sitesine girmedim. Bir forumda Windows tuşu + r tuşuna basıp biosunuzun tarihini görebildiğimi fark ettim. ( PC ile ilgim sadece oyun oynamak ve video izlemekti bugüne kadar, yani 0 bilgim vardı ) tarih tam olarak 4 Nisan 2021'i gösteriyordu. ASUS anakart kullandığım için ASUS'un sayfasından BIOS'lara girdim. Baktım ki haziran ayında ( 6. ayda ) bir güncelleme daha gelmiş. Güncellemeyi PC'ye indirip kılasöre çıkart dedikten sonra 2 dosya çıktı. Dosyalardan birisi resim formatlıydı ve ben diğer dosyayı USB içine attım yani resim formatlı olanı değil! Daha sonra kasanın arkasında bulunan cosmos cleara 10 sn kadar basılı tuttum ve PC kapandı. Açılışta ilk çalıştırma ekranı geldi. Siyah Amerikan vs. yazan ekran. Orada sana F1'e basmanı istiyordu. Basınca bekledim ve PC kapatmayın uyarısı aldım. Ardından bir süre bekledikten sonra PC kapandı ve yeniden başladı. Sonra del tuşu ile BIOS'a girip oradan al ez moduna girerek USB içindeki ASUS isimli dosyayı bularak entera bastım. Sonra bir soru daha sordu ve evet dedim. Soru gerçekten yüklemek istiyor musunuz gibi bir şeyydi ( fazla ingilizcem yok ) ona da evet dedim. BIOS yüklendi. Bu arada XMP'den de BIOS'u yükledikten sonra RAM hızlarını yükselttim.

Sonuca geldik. Aklımda işin özü BIOS güncellemesinden sonra format atmak vardı. Fakat Windows + r tuşuna basarak BIOS'umun tarihine baktım. Güncelleme sitedeki sürümle aynıydı. Bunun üzerine şansımı denemek istedim önce FIFA 21 sonra GTA 5 ardından da Red Dead redampition a girdim. FIFA 21 o renk bozulmaları kasılmaların olmadığını görünce 0 bilgi ile araştırarak başardığım an dünyalar benim oldu. Biraz sıkıntılı ve kafa karıştırıcı bir iş olsa da başarılı olmamın verdiği haz çok güzeldi. Bişeyler yapabilmek çok güzel bir şey. Umarım bu makale tarzında ki yazım herkese fayda sağlar. Sevgiler saygılar.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunu kendin çözmen çok iyi olmuş. Yaşantılar en kalıcı tecrübelerimizi oluşturur fakat benim takıldığım bi husus var ; Yazının başlarında sorunlarıma hep bu siteden cevap buldum gibi bir şey söylemişsin burada bu kadar vakit geçirmene rağmen en temel şeylerden biri olan bios güncelleme işlemini neden bu kadar kendin için karmaşık hale getirdin ? Biz özellikle yeni sistemlerde ve daha da önemlisi yeni çıkmış parçalarda işlemci, ekran kartı, anakart, RAM gibi mutlaka bios güncellemeleri düzenli olarak takip edilmeli ve yapılmalı diyoruz zaten.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…