3070 için işlemci önerisi

Rust denen çöp oyuna bakarak işlemcime yüklenmezdim şahsen, daha düzgün oyunlarda dene. 12400F'in 3070 besleyemediği yerde daha ne beslesin bakır silikonlu 12900KS mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Stok soğutucu kullanıyorum 55 ten yüksek ısı görmedim. Low ayarda bile rust gibi bir oyunda 90 fps almam hiç normal değil bence.

Satın aldığınız yere veya üreticiye iade edin. Hatalı/ayıplı ürün kullanıyor olabilirsiniz... İşlemcideki sorun onaylanırsa ya yenisi verilir ya da iadesini alırsınız. Isı sorunu da yoksa fabrika çıkışlı bir hatadır herhalde.

Cinebench testi yapın. Elde ettiğiniz skor bu sitenin aşağısında bulunan skorlardan düşükse yukarıda bahsettiğim sorunu teyit etmiş olursunuz.

7000 civarı bütçem var.

Sadece Rust'a bakarak söylemedim zaten. Diğer oyunlarda da tatmin olmadığım değerler görüyorum. Mesela PUBG'de ara ara 100'ün altına düşüyor ortalama 110 120 gidiyor. 3070'i bu FPS'leri görmek için almadım, ki testlere bakarak tatmin olarak almıştım. Darboğaz olmasa bile verdiği performanstan pek memnun değilim.

Ram hızların doğru mu, sıcaklıklar falan nasıl?. 12400F'in çekirdek gücü 1080P'de 3070'i sırtlayacak seviyede. Hani o işlemcinin performansını düşüren bir ortam varsa ancak sorun yaşayabilirsin.

RAM hızların doğru mu, sıcaklıklar falan nasıl? 12400F'in çekirdek gücü 1080P'de 3070'i sırtlayacak seviyede. Hani o işlemcinin performansını düşüren bir ortam varsa ancak sorun yaşayabilirsin.

2x8 16 GB 3200MHz Adata XPG Gammix D30 kullanıyorum ve hızları doğru. Sıcaklıklarda da bir anormallik yok. Şimdi Cinebench testi de yapacağım. Her şey normal ise işlemciden memnun değilimdir

@kino @caseyyy Cinebench testi yaptım ve tek çekirdekte 1642 puan alıp çoklu çekirdekte 11524 puan alıyor. Tek çekirdek puanı sitedekinden yüksek olup çok çekirdeği de birazcık düşük çıktı. Sorun teşkil edecek düzeyde mi?

edit: çoklu çekirdeği tekrar test yaptığımda 11784 puana ulaştı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…