3070 R5 5600 oyun performansı düşük

osanpanc

Decapat
Daha fazla  
Selam. Daha önce forumda 6750XT bir sistem hakkında soru sormuştum onun kampanyası bittiğinden dolayı 3070 R5 5600 sistem almayı tercih ettim. Aldığımdan beri oyunlarda istediğim gibi performans alamadım. GoW oynarken (Ultra 1080p DLSS kapalı) bazı yerlerde 110 120 bazı yerlerde 70'lere kadar düşüyor FPS'im. Canımı sıkmaya başladı bu durum. Bugünde Cyberpunk indirdim denemek için. Onda da izlediğim videolardakine kıyasla çok daha düşük performans aldım. Sebebi ne olabilir?

Sistem özellikleri:
ASUS Dual 3070 8 GB OC V2 GDDR6 256bit ekran kartı.
AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz 32MB önbellek 6 çekirdek AM4 7nm işlemci.
ASUS Prime B450M K II AMD AM4 4400MHz (OC) DDR4 VGA DVI HDMI M.2 mATX anakart.
XPG 3200 MHz. 8x2 Dual RAM (tam modelini bulamadım)

VRAM sınırına takıldığında ani droplar olabilir. Ayrıca DLSS açmanızı tavsiye ederim.

Ayar düşürüp öyle deneyin, eğer ayar düşürünce drop olmuyorsa VRAM problemdir.

VRAM sınırına takıldığında ani droplar olabilir. Ayrıca DLSS açmanızı tavsiye ederim.

GoW'da en fazla 6.5 civarı VRAM gördüm 8 civarında hiç görmedim. Bir de DLSS açtığımda neredeyse hiç FPS artışı olmuyor. Bahsettiğim düşüş geldiği zaman yine aynı seviyeye düşürüyor.
Atıyorum 90 FPS oynarken açıyorum 100-105 arasına çıkıyor belli bir kısım geldiğinde tekrar (DLSS yokmuş gibi) 65 70'lere düşüyor.

Ayar düşürüp öyle deneyin, eğer ayar düşürünce drop olmuyorsa VRAM problemdir.

Bir de oyunlarım "Seagate Barracuda ST2000DM008 2TB 256MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 hard disk"e kurulu. Ondan dolayı bir sorun olabilir mi? Son olarak Windows 10'umda henüz lisans yok(en yakın zamanda alacağım) deneme sürümü olması asıl problem olabilir mi?

Son düzenleme:
Olur tabiki. HDD drop yapar, çok yavaş çünkü. SSD ye geçirmeniz lazım.

Windows 10 deneme sürümü ile alakası yok.

Son düzenleme:

Tamamdır deneyeceğim. Teşekkürler yorumunuz için.

SSD'ye tekrar kurup denedim fakat değişen bir şey yok. Hala FPS düşüklükleri yaşıyorum. DLSS açtığımda işe yaramama konusun da hala devam ediyor. %0.1 FPS'im 10'a kadar düştü bir yerde. Sistem yeni izlediğim testlerde bundan çok daha iyi performanslar var. (Daha bugün PCHocası'nın topladığı sistem videosunu izledim. 3070 sistem 2K Ultra DLSS Performans modunda 120'lerde geziyor. DLSS Kapalıyken 80 100 arası oynuyor. Şu soruna yardımcı olacak birisi var mı ya gerçekten sinirimi çok bozmaya başladı.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…