İlk mesajımdan herkese selam! Toplamayı düşündüğüm sistem hakkında önerilerinizi ve görüşlerinizi bekliyorum. Yaklaşık 7-8 senedir oyunlarda leş ama günlük kullanım için ideal bir laptop kullanıyorum ve Witcher 3'ten bu yana oynamak istediğim ama oynayamadığım 100 oyun falan birikti. Yaklaşık 1 haftadır PC toplamak için araştırma yaparken yaşadığım duygu karmaşasını size anlatamam ama bilenler bilir. Bilgisayarın olabildiğince fiyat performans ama aynı zamanda uzun ömürlü olmasını istiyorum. O yüzden günü kurtaracak bir sistem pek bana göre değil. Bilgisayarı şu senaryoyla kullanmayı düşünüyorum: İlk önce halihazırda bulunan 4K(60 Hz) TV'de, sonra 2K monitörde sonra 1080P monitörde çift ekran olacak şekilde kullanacağım bir senaryo çizdim kafamda. Sizce toplamayı düşündüğüm sistem ne kadar bu senaryoya uygun?
Bir de
@RPM'e bir sorum olacak. Öncelikle forumda bilgisayar toplama konusunda yardımcı olmaya çalışan herkese ama özellikle sana teşekkürler. Sistemdeki işlemci/anakart paketini birçok mesajında önerdiğini gördüm. Bu işlemci ve anakartını montajlayıp gönderiyorlarmış. Acaba hasarlı veya iade edilen bir ürün olabilir mi? Bir de 5600X'in stock soğutucusunu da takıyorlar mı? QP'ye telefonla ulaşamadım. Maillerimede kısa kısa kaçamak cevap verdiler ondan kafamda şüphe uyandı. Sana belki biliyorsundur diye sorayım dedim.
GAME GARAJ | Oyuncu Laptop, Hazır Sistemler, Oyuncu Bilgisayarları
6.720 TL
AMD Ryzen 9 5900X multipack işlemciniz seçeceğiniz anakart üzerinde montajı yapılmış bir şekilde gönderilir.
5600X + ASUS Prime X570-P(
4, 800 TL)
Kingston 8GB HyperX Fury Black DDR4 3600MHz CL17 PC RAM fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
780 TL
Kingston 500 GB A2000 SA2000M8/500G M.2 PCI-Express 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
580 TL
High Power Performance Gold GD HP1-J750GD-F12S Power Supply arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
820 TL
MSI MAG FORGE 100M Led Fanlı ATX Kasa arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.
450 TL
İleride sistem yetmemeye başladığında 5600X'in soğutucusunu değiştirip OC yapmayı düşünüyorum.
TOPLAM:
14150 TL (içim gidecek biraz)