3070 Ti ekran kartını 4070 Ti olarak güncelleme

Hocam benim maksatım mevcut işlemci, anakart ile, 750 w bronz güç kaynağı ile en iyi şekilde değerlendirmek. 4070 yi dememin sebebi budur. Yoksa niye olmasın 4080 ti da bakarım.
Hocam aldığınız performans çok değmeyebilir bence ya tabi siz bilirsiniz. Tabi intel sistem yeni gpu için anakart dahil değişiklik gerekir filan uzun iş valla. Ben 5600x i 5800x3d ye, 3070 i de 4080 e çevirip geçeceğim bu seriyi.

4080 özelliklerine baktım 750w diyor ben 850 diye hatırlıyordum. Teşekkür ediyorum. Bu şekilde takibini yapacağım artık. Sağolun.

Bende aynı durumu düşünüp duruyorum 2K Monitör, 5600x ve 3060Ti ve 750w güç kaynağım var. Aynı şekilde 5800x3d ve 4080 güncellemesi yapsam mı yoksa 5000 serisi gelince komple kasayı mı yenilesem bilemedim

Yani ben kasayı komple yenileme taraftarı değilim bunu düşünerek 750W aldım, anakartı yarı yarıya daha uygun fiyatlıda alabilirdim ama işin içine girince biraz can sıkıcı hal aldı. Teknolojide maddiyatında gücünde sınırı yok gibi. Açıkçası ilk aşamada işlemci güncellerim akabinde 4080 ekran kartı alır olduğu kadar devam ederim. Şu hali ile de uzunca bir süre Ultra görüntü kalitesi ile yetiyor ama 2K monitör takıntı haline geldiği için bir şekilde besleme ihtiyacı eninde sonunda olacak kanaatindeyim. Bir de belli bir kaliteye alışınca insan 1080 monitöre geçeyim hallolur 10 sene daha gider diyemiyor. 4080 2 k da bence fazla fazla yetecektir.
Bütçeniz varsa ilerisi için DDR5 sistem toplayabilirsiniz, şu aşamada ne kadar gerekli bilmiyorum.

Bence 2k çözünürlükte 5800x3d+4080 ikilisinin 4 sene ultrası var hocam.5-6 sene sonra zaten monitörü 4k ya çevirirsiniz sistem yükseltmeye gerek yok

Selam. Sistemin imza kısmında yazıyor zaten eğer komple kasa yenileme işine girersem 5xxx serisinden önce zaten öyle bir işe girişmem, nereden baksan 2 sene sonra yani. ASUS TUF 4080 serileri için 750Watt yeterli görünüyor, ben değiştirme işine girersem önce ekran kartı sonra da İşlemci değiştiririm. Sizin de güncelleme fikirleriniz aşağı yukarı böyle görünüyor. Diğer bir olay da şu an 3060 Ti değiştirmek için bir gerek görmüyorum. Yani oynadığım oyunların hiçbirinde sıkıntı yaşamıyorum şu an.

Bence 2K çözünürlükte 5800x3D+4080 ikilisinin 4 sene ultrası var hocam. 5-6 sene sonra zaten monitörü 4K ya çevirirsiniz sistem yükseltmeye gerek yok

4080 Ti 20GB RAM ile gelecek büyük ihtimal ben yaz ayını bekliyorum. Ondan sonra hareket edeceğim bakalım.

Evet 20gb ile gelecek bence de 4k kartı olur tam.

Bence 5xxx serisini bekle ben öyle yapacağım.

Şimdi konu açacaktım sizin açtığınızı gördüm ben de 3070 Ti sistemi 4070 Ti yapmak istiyorum, siz ne yaptınız arkadaşlar, eski kartınızı nasıl değerlendirdiniz?

Ben bir değişiklik yapmadım. Açıkçası 3070 ti ekran kartını sıfır aldım öldü fiyatına verip 4080 almak pek karlı değil. Fiyat farkı biraz fazla. 5xxx serisi ekran kartları çıktığında 4080 ekran kartı akabinde i513600k yada kf serisi işlemci alıp istediğim güncellemeyi yapar konuyu noktalarım diye karar aldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…