3070 Ti ETS 2'de FPS düşük oluyor

İşletim sistemi
Windows 11

Ned-im

Kilopat
RAM
CORSAIR 8GB Vengeance Siyah DDR4 3200Mhz CL16 x2
SSD veya HDD modeli
KIOXIA 1TB Exceria Plus Serisi NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
Evga Rtx 3070 Ti
Anakart
MSI B450M PRO-M2 V2
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
Merhaba arkadaşlar,

Ryzen 5 5600 ve EVGA 3070 Ti ekran kartına sahibim. Sistemimin ETS 2 gibi bir oyun için iyi olduğunu düşünmeme rağmen çok düşük FPS alıyorum. Kalabalık alandan çıkınca 40 FPS'lere çıkıyor ancak yoğun alanlarda dibe vuruyor. Darboğaz konusundan çok fazla anlamadığım için sizin fikirlerinizi almak istedim. 2K en yüksek ayarlarda işlemci ve ekran kartı kullanımımı ekledim. Haricen farklı oyun oynamaya vaktim olmadığı için karşılaştırma yapamıyorum. Genel olarak bu problem yaşanıyor mu yoksa sıkıntı benim sistemimde mi? Bilgilerinizi rica ediyorum.

• Oyunu M.2 SSD'ye kurdum.
  • BIOS güncel.
  • 16 GB RAM 3000MHz. (frekans değeri kontrol edildi)
  • Raidmax 600W 80+ Gold PSU.

Dosya Ekleri

• fps.png
    fps.png
    908,8 KB · Görüntüleme: 49
Merhaba arkadaşlar,

Ryzen 5 5600 ve EVGA 3070 Ti ekran kartına sahibim. Sistemimin ETS 2 gibi bir oyun için iyi olduğunu düşünmeme rağmen çok düşük FPS alıyorum. Kalabalık alandan çıkınca 40 FPS'lere çıkıyor ancak yoğun alanlarda dibe vuruyor. Darboğaz konusundan çok fazla anlamadığım için sizin fikirlerinizi almak istedim. 2K en yüksek ayarlarda işlemci ve ekran kartı kullanımımı ekledim. Haricen farklı oyun oynamaya vaktim olmadığı için karşılaştırma yapamıyorum. Genel olarak bu problem yaşanıyor mu yoksa sıkıntı benim sistemimde mi? Bilgilerinizi rica ediyorum.

• Oyunu M.2 SSD'ye kurdum.
  • BIOS güncel.
  • 16 GB RAM 3000MHz. (frekans değeri kontrol edildi)
  • Raidmax 600W 80+ Gold PSU.

Hocam bence çok doğal o kalabalık alanda +100 kişi oluyor + yarısı laglı say hele tren trafiğine girdinmi abovv :D

Hocam bence çok doğal o kalabalık alanda +100 kişi oluyor + yarısı laglı say hele tren trafiğine girdinmi abovv :D
Eyvallah hocam da daha düşük kartlarda daha iyi performans alanlar oluyor. Ayrıca offline oynadığımda da çok fazla bir artış olmuyor.

Problemi yaşayıp çözen yada sistemde gözümden kaçan bir eksiklik varsa diye sormak istedim.

Grafik ayarlarını düşürünce yine çok artış olmuyor.

Darboğaz olmadığı gibi ekran kartın da %52 kullanılıyor, yani sadece yarısı kullanımda. Sanırım Online ile alakalı bir optimizasyon problemi. Ayrıyeten NVIDIA Broadcast açıksa kapatıp dene hocam, bir arkadaş sorunu bu şekilde çözmüş. RAM'in de neredeyse tamamının kullanıldığını fark ettim ama performansa bu kadar etki eder mi o konuda bir fikrim yok.

Darboğaz olmadığı gibi ekran kartın da %52 kullanılıyor, yani sadece yarısı kullanımda. Sanırım Online ile alakalı bir optimizasyon problemi. Ayrıyeten NVIDIA Broadcast açıksa kapatıp dene hocam, bir arkadaş sorunu bu şekilde çözmüş. RAM'in de neredeyse tamamının kullanıldığını fark ettim ama performansa bu kadar etki eder mi o konuda bir fikrim yok.

Teşekkür ederim. Broadcasti daha yeni kullanmaya başladım öncesinde de aynı problem vardı. Yarın 16x2 yeni ramlerim geliyor. 32 Gb olarak deneyeceğim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı