3070 Ti için monitör önerisi

PatricBateman

Decapat
Merhaba arkadaşlar,

Yaklaşık 1 yıldır kullanmakta olduğum NVIDIA RTX 3070 Ti ekran kartım ile uyumlu, yüksek performanslı bir monitör arayışındayım. Şu anda üç model arasında kaldım. Ve bu modellerin her birinin avantajlarını ve dezavantajlarını değerlendirmek istiyorum. Yardımcı olabilecek olan varsa çok sevinirim!

1. MSI MAG 274QRFW 27"
  • ekran boyutu ve çözünürlük: 27 inç, 2560x1440 çözünürlük.
  • panel türü: IPS.
  • yenileme hızı: 165Hz.
  • tepki süresi: 1ms.
  • G-Sync desteği: Var.
  • HDR: Var.
  • diğer özellikler: Düşük mavi ışık, ergonomik tasarım, geniş renk gamı.
MSI MAG 274QRFW, özellikle 27 inç boyutunda bir ekran isteyenler için mükemmel. 165Hz yenileme hızı ve 1ms tepki süresi, oyun performansını çok iyi hale getiriyor. Ayrıca G-Sync desteği de RTX 3070 Ti ile çok uyumlu olacak gibi görünüyor. IPS panel sayesinde renkler de oldukça canlı.

2. LG UltraGear 32GP750-B 32"

• ekran boyutu ve çözünürlük: 32 inç, 2560x1440 çözünürlük.
  • yenileme hızı: 165Hz.
  • diğer özellikler: Geniş ekran, ince çerçeveler, ergonomik ayar seçenekleri.
LG UltraGear 32GP750-B, daha büyük bir ekran arayanlar için ideal olabilir. 32 inç boyutuyla, özellikle simülasyon ve açık dünya oyunları gibi oyunlar için geniş bir görüş açısı sunuyor. Yenileme hızı ve tepki süresi yine yüksek, ancak ekranın büyüklüğü bazen daha az yoğun piksel yoğunluğu anlamına gelebilir (27 inçle kıyaslandığında).

3. Dell Alienware AW2724DM 27"

• ekran boyutu ve çözünürlük: 27 inç, 2560x1440 çözünürlük.
  • yenileme hızı: 280Hz.
  • diğer özellikler: Alienware tasarımı, çok düşük input lag, çok yüksek yenileme hızı.
Alienware AW2724DM, özellikle hız ve performans arayan profesyonel oyuncular için oldukça cazip. 280Hz yenileme hızı ile oyunlarda en akıcı deneyimi sunuyor. 27 inç boyutu ve IPS paneli ile renk doğruluğu da oldukça yüksek. Ancak fiyatının biraz daha yüksek olduğunu göz önünde bulundurmak gerekiyor.

sonuç ve karar: RTX 3070 Ti ekran kartım ile uyumlu olan ve genel oyun deneyimini en iyi şekilde sunacak monitörü seçmeye çalışıyorum. Bu modeller arasında en çok hangisinin oyun performansında fark yaratacağını, ayrıca günlük kullanım ve multimedya deneyimi açısından da avantajlı olanını merak ediyorum.

Bana öneriniz nedir? Aralarında fiyat/performans açısından en iyi seçim hangisi olabilir?

Teşekkürler!

LG panel olarak daha iyi fakat MSI da iyi ben LG seçerdim teknik servisi uyuz değil en azından.

Hocam karşılaştırma skorlarına göre MSI her türlü alıyor gibi gözüküyor.

Hocam karşılaştırma skorlarına göre MSI her türlü alıyor gibi gözüküyor.

Tabii ki de istediğiniz monitorü alın MSI'da güzel monitör üretiyor.

Cevabınız için teşekkürler. Nedenini de belirtebilir misiniz?

Kalitesini bildiğimden. Ötekilerin kalitesi mesela arkadaşın bahsettiği sRGB daha yüksektir ama Dell'in tadını vermeyebilir. Bazen teknosalarda vb. yerlerin standlarda sergilenebiliyor. Gidip canlı bir şekilde görebilirsin. En sağlıklısı bu olur.

Kalitesini bildiğimden. Ötekilerin kalitesi mesela arkadaşın bahsettiği sRGB daha yüksektir ama Dell'in tadını vermeyebilir. Bazen teknosalarda vb. yerlerin standlarda sergilenebiliyor. Gidip canlı bir şekilde görebilirsin. En sağlıklısı bu olur.

Tabii ki de istediğiniz monitorü alın MSI'da güzel monitör üretiyor.

Reisler biraz ortalık karışacak ek bir adayımız daha çıktı. :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı