3070 Ti için PCI-e 3.0 uğraştırır mı?

Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Şimdi ben şöyle bir düşünce içerisindeyim. Belki size garip gelebilir ama şunu düşünüyorum.

Normalde PCI-e 3.0 Riser kablosu ile çalışır diye biliyorum. Lakin şöyle bir durum var. Gerçi doğru mu bilmiyorum, eğer yanlış dusunuyorsam doğrusunu açıklayabilir misiniz?
Not: Anakartınız PCI-e 4.0 destekliyor ise bunu söylüyorum.( Ekran kartı girişi yani, umarım anlatabilmişimdir)

Şimdi önce BIOS üzerinden 3.0 diye ayarlayıp kullanabiliyoruz. Bunda bir sıkıntı yok. Ama bence asıl sıkıntı şu:
Şimdi diyelim ki BIOS güncellemesi yapmak istedik ve yaptık. Yanlış bilmiyorsam BIOS güncellemesi çoğu seçilen şeyi sıfırlıyor. Yani mesela RAM frekansı gibi. İşte bu yüzden sürekli her BIOS güncellemesi sonrası ekran kartını yatay bir biçimde takip sonra oradan 3.0 yapıp tekrardan dikey biçimde takmak zorunda kalıyorsun. ( Eğer dikey takmak istiyorsan tabii)

Benim merak ettiğim şey, bu dediğim şey yanlış mı?
Gerci anakart sadece PCI-e 3.0 destekliyorsa, sanırsam bu sorun oluşmaz diye düşünüyorum.

Riser kabloları sadece uzatma kablosu görevi görüyor diye biliyorum. Yani 4.0 girişli anakartlarda bile yine 3.0larda kullanılan aynı riser'lar kullanılıyor. Tabi kalite farklılığına paralel fps/performans kaybı da değişiyor. Ben bahsettiğin BIOS ayarlarını anlamadım ama zaten tak çalıştır ürünler ekran kartları. Sen tabii ki yine BIOS'unu güncelle ama zaten en fazla 6 7 ayda bir yapılan bir işlem. Öyle çok sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum her güncellemeden sonra.

Riser kabloları sadece uzatma kablosu görevi görüyor diye biliyorum. Yani 4.0 girişli anakartlarda bile yine 3.0larda kullanılan aynı riser'lar kullanılıyor. Tabi kalite farklılığına paralel fps/performans kaybı da değişiyor. Ben bahsettiğin BIOS ayarlarını anlamadım ama zaten tak çalıştır ürünler ekran kartları. Sen tabii ki yine BIOS'unu güncelle ama zaten en fazla 6 7 ayda bir yapılan bir işlem. Öyle çok sıkıntı yaşayacağını sanmıyorum her güncellemeden sonra.
Şimdi ben şunu demek istedim:
Yanlış bilmiyorsam anakartiniz PCI-e 4.0 destekliyor ve ekran kartınız PCI-e 4.0 destekliyor, aynı zamanda 3.0 Riser kablosu kullanıyorsanız öncelikle Riser kablosunu takmadan önce BIOS üzerinden bunu Auto'dan Gen3'e çekmeniz gerekiyor görüntü alabilmeniz için. BIOS güncellemesi bazı ayarları sifirliyor diye biliyorum. Bundan kaynaklı dedim. Umarım anlatabilmişimdir.

Başıma gelmediği için bu tür bir sorunla karşılaşmadım. Sonuçta bu ayarın farkındasın. Senede bir yaparsın BIOS update'ini sonra dediğin gibi önce anakart sonra riser şeklinde gerekeni yaparsın. Fazladan maksimum yarım saatini alır zaten sökmesi takması ayarlaması. Bence o kadar kafaya takılacak bir şey değil. Zaten en kötü ihtimalle nasıl çözeceğini teorik olarak bulmuşsun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı