Anlaşılacağı üzere sistemde darboğaz sıkıntısı var.
Cyberpunk'ta GPU %65-75 arası kullanılıyor.
2K bir monitör alırsam sorun düzelir mi acaba?
Ya da monitörü değiştirmeden işlemci ve RAM'leri değiştirmem de sorunu çözer mi?
Ya 2K bir monitöre geçeceğim ya da işlemci ve RAM değiştirip 1080p devam edeceğim.
Hangisi daha yararlı olur acaba?
Donanım yükseltmen daha mantıklı olacaktır. Konu ile alakasız ama merak ettim, RAM'leri 2666 MHz de kullanma sebebin nedir? XMP ile 3000 MHz yaptınızda herhangi bir sorunla mı karşılaşıyorsun.
Donanım değiştirmen daha mantıklı olacaktır. Konu ile alakasız ama merak ettim, RAM'leri 2666 MHz de kullanma sebebin nedir? XMP ile 3000 MHz yaptınızda herhangi bir sorunla mı karşılaşıyorsun.
Intel'in i5 işlemcileri B serisi anakartlarla en fazla 2666Mhz destekliyor. Yani 3600Mhz Ram bile alsam anakartım B serisi olduğu için 2666 çalışacak. Rami tam kapasite çalıştırmak için Z serisi anakart gerek.
Intel'in i5 işlemcileri B serisi anakartlarla en fazla 2666Mhz destekliyor. Yani 3600Mhz Ram bile alsam anakartım B serisi olduğu için 2666 çalışacak. Rami tam kapasite çalıştırmak için Z serisi anakart gerek.