3070 Ti sistemde darboğaz nasıl çözülür?

alafranga

Hectopat
Merhaba,

• 3070 Ti
  • 10400F
  • MSI B460M-A Pro
  • 2x8 16 GB 3000MHz RAM (2666 çalışıyor)
  • Cougar 750W Gold PSU
  • 1080p 144Hz monitör var.

Anlaşılacağı üzere sistemde darboğaz sıkıntısı var.
Cyberpunk'ta GPU %65-75 arası kullanılıyor.
2K bir monitör alırsam sorun düzelir mi acaba?
Ya da monitörü değiştirmeden işlemci ve RAM'leri değiştirmem de sorunu çözer mi?
Ya 2K bir monitöre geçeceğim ya da işlemci ve RAM değiştirip 1080p devam edeceğim.
Hangisi daha yararlı olur acaba?

Teşekkürler.

2K geçseniz bile yine az da olsa darboğaz olacaktır. İleride sonradan işlemci değiştirirsiniz.

İşlemci ya da monitör yükseltmek sorunu çözecektir. Monitör tam olarak çözmeyebilir ama işlemci yükseltmek kesin düzeltecektir.

Donanım yükseltmen daha mantıklı olacaktır. Konu ile alakasız ama merak ettim, RAM'leri 2666 MHz de kullanma sebebin nedir? XMP ile 3000 MHz yaptınızda herhangi bir sorunla mı karşılaşıyorsun.

Donanım değiştirmen daha mantıklı olacaktır. Konu ile alakasız ama merak ettim, RAM'leri 2666 MHz de kullanma sebebin nedir? XMP ile 3000 MHz yaptınızda herhangi bir sorunla mı karşılaşıyorsun.
Intel'in i5 işlemcileri B serisi anakartlarla en fazla 2666Mhz destekliyor. Yani 3600Mhz Ram bile alsam anakartım B serisi olduğu için 2666 çalışacak. Rami tam kapasite çalıştırmak için Z serisi anakart gerek.

Intel'in i5 işlemcileri B serisi anakartlarla en fazla 2666Mhz destekliyor. Yani 3600Mhz Ram bile alsam anakartım B serisi olduğu için 2666 çalışacak. Rami tam kapasite çalıştırmak için Z serisi anakart gerek.
Dediğim gibi ilk olarak 2K monitör alın. Bu sizi rahatlatacaktır. Sonrasında ilerde işlemcinizi değiştirirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı