3070 Ti yüksek VRAM sıcaklığı

dyingme

Hectopat
Daha fazla  
Dün rigime yeni bir 3070 Ti taktım ancak VRAM ısısı 98'den aşağı inmiyor, kartı ellediğimde gayet soğuk görünüyor, rigde iki adet 3080 Ti var, onların VRAM ısıları 86 civarında ve kartlardan sıcak hava geliyor, VRAM sıcaklığı yüksek görünen 3070 Ti ise kartı ellediğimde gayet soğuk ve soğuk hava üflüyor, acaba Hive OS yanlış mı ölçüyor bu kartın VRAM sıcaklığını yoksa başka bir şey mi var anlamadım.

Dosya Ekleri

• Adsız2.jpg
    73,7 KB · Görüntüleme: 171
Son düzenleyen: Moderatör:
Arka panele termal ped koymayan zeki firmalardan ise VRAM sıcaklığını dağıtmaz kart. Kart 40 derece olur VRAM 100. Hive OS'da sorun olduğunu sanmıyorum dediğim gibi arka panel soğuk ise aradan bakın ped var mı diye.

Baktığımda termal padleri görebiliyorum.

Kartı ellediğimde soğuk olmasının sebebi nedir peki?
Çalışan karta dokunmayın. Isınan bölge ile dokunabildiğiniz bölgenin alakası yok çünkü.

Sanırım VRAM soğutması kötü bir model.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Yapabileceğim bir şey var mı sıcaklığı düşürmek için yoksa iade edeceğim, bu şekilde yazın çalıştıramam bu kartı.

Yapabileceğim bir şey var mı sıcaklığı düşürmek için yoksa iade edeceğim, bu şekilde yazın çalıştıramam bu kartı.
100 dereceden sonra hashrate düşer termal ped değişebilirsiniz ama garanti dışı kalır hocam. Servis de fabrikasyon pedleri takıyor yine ısınacak yani. Ekran kartına yan taraftan fan tutmak hariç yapabileceğiniz çok bir şey yok. ÖÇ ayarlarınıza göre core vol. sabitledikten sonra TDP düşürürseniz ve memory frekansını çok arttırmazsanız biraz serinler

Yani kaliteli bir pad alıp servis aracılığıyla değiştirttirebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…