3070 Ti'dan 3080 Ti'a geçmek mantıklı mı?

mustafaoguz

Megapat
Yer
İstanbul/Üsküdar
Daha fazla  
Meslek
Animasyon
Merhaba şu anda elimde Palit GameRock 3070 Ti mevcut ve beni gerçekten de idare etti fazlasiyla ancak guncel oyunlarda bir tik uzmeye basladi desem yeridir. Sahibinden uzerinde ayni marka model 3080 Ti buldum benim kartimi alip ustune 6 bin TL fark ile upgrade yapmak mantikli olur mu acaba? Oyun testlerine vs baktigimda ortalama oyunlarda 20 25 FPS arasi fark ettiriyor. Ilerleyen donemde 5070 Ti alacagim ama şu an icin onu alabilecek bütçem yok bana mantikli geldi ama sizlerin de fikirlerini almak istiyorum teşekkürler.

Merhaba şu anda elimde Palit GameRock 3070 Ti mevcut ve beni gerçekten de idare etti fazlasiyla ancak guncel oyunlarda bir tik uzmeye basladi desem yeridir. Sahibinden uzerinde ayni marka model 3080 Ti buldum benim kartimi alip ustune 6 bin TL fark ile upgrade yapmak mantikli olur mu acaba? Oyun testlerine vs baktigimda ortalama oyunlarda 20 25 FPS arasi fark ettiriyor. Ilerleyen donemde 5070 Ti alacagim ama şu an icin onu alabilecek bütçem yok bana mantikli geldi ama sizlerin de fikirlerini almak istiyorum teşekkürler.

Kesinlikle değil 3080'e geçmek mantıksız 5070 alacaksan 3070 iadere eder hala.

Çok saçma ve gereksiz olur, idare edin edebildiğiniz kadar sonrasında 5070 Ti'a geçersiniz.
Şu anda 3080 Ti almak kesinlikle gereksiz olur, hem güncel bir kart almak çok daha mantıklı.

Monitörünüze ve oynadığınız oyuna göre değişir bunun cevabı. Eğer 1080p monitör varsa çok gerekli bir yükseltme olmayacaktır ama 2K bir monitörünüz var ve özellikle VRAM'a takılıyorsanız o zaman değerlendirebilinir.

2K monitor kullanıyorum. VRAM olarak takiliyorum genelde evet. 3080 Ti basamak olarak kullanacağım 4060 vs baktim karsilastirmalarina 3080 Ti bile daha iyi 4070 yukseltsem yine cebimden 15 20 bin bandinda para cikmasi gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı