3070Ti için PSU güç bağlantısı nasıl yapılmalıdır?

abdlbki95

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, uzun zamandır forumu severek takip ediyorum, yazmak bugüne nasipmiş. Konuyu kısaca anlatayım hemen. Gigabyte 3070Ti Gaming OC 8GB model ekran kartı kullanıyorum. PSU'dan ekran kartına gelen PCI-E 8 pin kablo, aynı kablo üzerinden 8 pine daha sahip ve ikisi de kart üzerinde takılı. Şimdi böyle olması kartın performansına etki eder mi yoksa güç kaynağından iki ayrı PCI-E şeklinde 8 pin olarak mı bağlantı yapılmalı?

IMG_20230115_010142.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Kesin bir şey söylememekle beraber şunu belirtmek isterim, hazır satın aldığım kasada tek kablodaki beslemeler ile kullandığımı geçen fark ettim. Çift kablo tekli beslemeye çektim. Öncesi ve sonrasında bir sorun veya drop yaşamadım. Bilgili birisi aydınlatacaktır.

Yok hiçbir şey fark etmez, 8 pini 16'ya dönüştürmüşsün gibi düşün. Sonuç olarak aynı gücü kullanıyor. Güç yetersiz olsa kart çalışmaz zaten. İstersen sadece 8 pin takıp çalıştırmayı dene :D

Yok hiçbir şey fark etmez, 8 pini 16'ya dönüştürmüşsün gibi düşün. Sonuç olarak aynı gücü kullanıyor. Güç yetersiz olsa kart çalışmaz zaten. İstersen sadece 8 pin takıp çalıştırmayı dene :D
Aşırı ısınıyor port hocam. Bence 2 tane çek kabloyu ben öyle yapıyorum 3070Ti'ye.

😊 Çok teşekkür ediyorum bilgilendirdiğiniz için.

Isınan yer soket girişleri mi?
Güç kaynağı hocam. Şahsen 3070Ti'yi 2 farklı PSU'da bindirebildiğim en ağır yükü bindirdiğimde 1 kablo çekilince ısınma oluyordu ve GPU powerdraw'da dalgalanmalar oluyordu. 220~300W dalgalanıyordu. İkili kabloya geçtiğimde ısınma komple kalktı ve powerdraw sabit 290W'da kaldı. Böyle güçlü karta 1 kablo vermek yakışmaz hem.

Güç kaynağı hocam. Şahsen 3070 Ti'yi 2 farklı PSU'da bindirebildiğim en ağır yükü bindirdiğimde 1 kablo çekilince ısınma oluyordu ve GPU Powerdraw'da dalgalanmalar oluyordu. 220~300W dalgalanıyordu. İkili kabloya geçtiğimde ısınma komple kalktı ve powerdraw sabit 290W'da kaldı. Böyle güçlü karta 1 kablo vermek yakışmaz hem.

Doğru söylüyorsunuz hocam, ben de sizin düşündüğünüz konuya hemfikirim ancak PSU olarak ASUS ROG STRIX 850W modüler kullanıyorum. Sizce tek kablo ile devam etsem ekran kartına ya da PSU'ya herhangi bir zararı olur mu?

Doğru söylüyorsunuz hocam, ben de sizin düşündüğünüz konuya hemfikirim ancak PSU olarak ASUS ROG STRIX 850W modüler kullanıyorum. Sizce tek kablo ile devam etsem ekran kartına ya da PSU'ya herhangi bir zararı olur mu?
PSU kapasitörleri, kondastatörü falan ısınır o kadar ve wattage'de dalgalanma olur ama çok az olur gibi. Yine de 2 kablo yapmak faydalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı