EmrehanGulec
Centipat
Daha fazla
Selam arkadaşlar yaklaşık 1-2 aya yeni sistem toplayacağım sistem bileşenleri şu şekilde:
Gamepower warcry kasa.
Gamepower skadi 360 ARGB sıvı soğutma 360mm.
MSI RTX 3070 Ti Ventus 3X.
ASUS Prime B450M-K II.
G.Skill Trident Z RGB LED 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 CL16 F4-3200C16D-16gtzr RAM.
Samsung EVO 1TB SSD.
Fakat işlemci olarak en uygun olanı bulamadım sizlere değinmek istiyorum. Aslında aklıda Intel i7 10700K veya AMD Ryzen 55600X vs var ama Intel serisini pek bilmediğim için parayı çöpe atmak istemiyorum sizce bu bütçede (4000-5000TL) arasında bunlardan daha iyi kurtacak bir işlemci var mıdır acaba bunlarla eş değer vs. yardımcı olur musunuz teşekkürler. Sizce şu anda nasıl toplamışım değer mi değiştirilebilir parçalar var mıdır size göre acaba?
Kasa 2.419,00 TL Güç Kaynağıyla birlikteO anakarti da degistirmeni tavsiye ederim. Butcene uygun 5700X cikabilir.
1 haftaya cikiyor sanirim. Butcene uyarsa alabilirsin. Anakarti da degistirerek tabii ki.
Sivi sogutucuyu degistiremeni oneririm. Biraz daha cikip bunu alabilirsin;
Hem sessizlik anlaminda hem performans anlaminda cok iyi bir sogutucu. Fiyati su an uygun.Arctic LIQUID FREEZER II 360 İşlemci Sıvı Soğutucu Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Arctic LIQUID FREEZER II 360 İşlemci Sıvı Soğutucu fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Arctic LIQUID FREEZER II 360 İşlemci Sıvı Soğutucu özelliklerini incele, 4.897,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
RAM'lerden biraz dusebiliriz. Bildigim kadariyla sectigin RAM'in 3200MHz kitlerinden iyi cipler cikmiyordu.
Bunlar daha iyi olur, hem iyi cip (iyi bir OC performansi) hem F/P RAM'ler.
+1Crucial Ballistix 8 GB DDR4 3600MHz BL8G36C16U4BL Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Crucial Ballistix 8 GB DDR4 3600MHz BL8G36C16U4BL Ram arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
Samsung EVO dedigin SSD'nin tam modeli ne?
Ekran kartinin fiyati nedir? Pek iyi bir model degil.
Daha iyi bir kasa alinabilir, kasanin fiyati nedir?
Toplam bütçe 30 a kadar toplamayı düşünüyorum maximum oyüzden kısacak bişey bulamadım ama en sonunda 3070ti yerine 3060 ı tercih edeceğim gibi duruyor fiyatlar çok hızlı değişiyor çok uçuk fiyatlar varBütçe nedir ?
Kasa 2.419, 00 TL güç kaynağıyla birlikte.
Samsung 1 TB 860 EVO MZ-76E1T0BW 2.5" SATA 3.0 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Samsung 1 TB 860 EVO MZ-76E1T0BW 2.5" SATA 3.0 SSD arıyorsan site site dolaşma! Akakçe'de piyasadaki tüm fiyatları karşılaştır, en ucuz fiyatı tek tıkla bul.www.akakce.com
MSI RTX 3070 TI Ventus 3X 8G OC 256 Bit GDDR6X 8 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz MSI RTX 3070 TI Ventus 3X 8G OC 256 Bit GDDR6X 8 GB Ekran Kartı fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! MSI RTX 3070 TI Ventus 3X 8G OC 256 Bit GDDR6X 8 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, 18.999,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
SSD'yi daha seçemedim fakat şu anlık bundayım gibi fakat fiyatı çok uçuk geldi daha uyguna bulabilinirmi acaba piyasa fiyatını bilmediğim için pek bakamadım.
RAM'ler konusunda aslında sistemi tek bir renk üzerine yani bütün RGB'ler tek renk olsun diye uğraştığımdan bu RAM'leri tercih ettim fiyatları da çok uçuk gelmedi o yüzden.
Yukarıdada belirttiğim gibi büyük bi rgb hastalığım var sanırım tek renk yapmaya calıştım ama kasayı full bi renkte rgb ayarlarım mesela kırmızıysa kırmızı maviyse mavi diye renk değiştiren veya rainbow sistem istemedğim için bu ekran kartlarının üzerinde bulunan rgbler ayarlanmıyorsa sanırım 3070 ti yerine 3060 alacağım..Ventus yerine bu daha iyi olur.
PNY NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti XLR8 Gaming Revel Edition VCG3070T8TFXPPB 8 GB GDDR6X 256 Bit Ekran Kartı 17.747,34 TL yerine 16.859,97 TL
Ekran Kartı - Ekran Kartı Modelleri - n11
Asus, Nvidia ve ATI gibi markalardan oluşan ekran kartı modelleri n11'de. Uygun fiyatlı ekran kartı çeşitleri ve özellikleri için hemen tıklayın.www.n11.com
Aslında bu kasadan memnunum rgb anlamında fanlar vs büyük ve görüntüsü de çok hoş o yüzden değiştireceğimi sanmıyorum fakat benzer model varsa olabilir.RGB'li bir kasa mi ariyorsun?
O SSD alinmaz.
Bu cok daha iyidir. Ancak bu SSD PCI-e 4.0, yani o anakarta takacaksan tam verim alamazsin.Crucial P5 Plus CT1000P5PSSD8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Crucial P5 Plus CT1000P5PSSD8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Crucial P5 Plus CT1000P5PSSD8 PCI-Express 4.0 1 TB M.2 SSD özelliklerini incele, 2.199,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Anakartinida degistireceksen bunu alabilirsin, degistirmeyeceksen SN750, 970 EVO Plus gibi modellere bakabilirsin.
Yukarıdada belirttiğim gibi büyük bir RGB hastalığım var sanırım tek renk yapmaya calıştım ama kasayı Full bir renkte RGB ayarlarım mesela kırmızıysa kırmızı maviyse mavi diye renk değiştiren veya Rainbow sistem istemedğim için bu ekran kartlarının üzerinde bulunan RGB'ler ayarlanmıyorsa sanırım 3070 Ti yerine 3060 alacağım.
Aslında bu kasadan memnunum RGB anlamında fanlar vs büyük ve görüntüsü de çok hoş o yüzden değiştireceğimi sanmıyorum fakat benzer model varsa olabilir.