3080 8 GB VRAM vs 3080 16 GB VRAM laptop

Bütçe max 56.500

Bu da almayı düşündüğüm model, oyun ağırlıklı kullanacağım, maalesef masaüstü alma imkanım yok.

Hocam AMD ve Intel arasında çok büyük bir fark yok, Intel biraz daha önde ama işin içine VRAM’ler girince ikinci sistem çok daha önde oluyor. Fakat hocam günümüzde laptoplardaki en büyük sorunlardan biri soğutma, 3080’li laptopunuz 100 derecede çalışırsa 3080’in hiç bir anlamı kalmaz. O yüzden sadece özellik olarak bakmayın, ikinci modelin de linkini atarsanız ilk attığınız ile kasa ve sıcaklık bakımından karşılaştıralım.

Hocam AMD ve Intel arasında çok büyük bir fark yok, Intel biraz daha önde ama işin içine VRAM’ler girince ikinci sistem çok daha önde oluyor. Fakat hocam günümüzde laptoplardaki en büyük sorunlardan biri soğutma, 3080’li laptopunuz 100 derecede çalışırsa 3080’in hiç bir anlamı kalmaz. O yüzden sadece özellik olarak bakmayın, ikinci modelin de linkini atarsanız ilk attığınız ile kasa ve sıcaklık bakımından karşılaştıralım.
İkinci model asus rog strix scar 17 2021 çıkışlı olan.

Attığınız linkteki ürün daha mantıklı görünüyor. Ekran kartı kaç watt? Ben bulamadım. Teşekkürler

Attığınız linkteki ürün daha mantıklı görünüyor. Ekran kartı kaç watt? Ben bulamadım. Teşekkürler
Hocam HP Omen’ın ekran kartı 175W diye biliyorum. Fakat sıcaklıkları pek iyi değil, işlemcisi yükte 90-100 arası geziniyor. İlk söylediğiniz iki laptopun kasası aynı ve ikisi de yükte 85 derecelerde geziniyor. Asus bu durumda daha öne geçiyor, ama bence acele etmeyin biraz daha araştırın ve sıcaklıkları 80 altı olan laptoplara yönelmeye çalışın. Bileşenler ne kadar iyi olsa da sıcaklıklar çok fazla.

İkinci model ASUS ROG STRIX Scar 17 2021 çıkışlı olan.

Attığınız linkteki ürün daha mantıklı görünüyor. Ekran kartı kaç watt? Ben bulamadım. Teşekkürler.

Kaç W emin değilim ama Max-P versiyonu. Ayrıca 4080 ya da 4070 Mobile'ı beklerseniz iyi olur.

Hocam HP Omen'ın ekran kartı 175W diye biliyorum. Fakat sıcaklıkları pek iyi değil, işlemcisi yükte 90-100 arası geziniyor. İlk söylediğiniz iki laptopun kasası aynı ve ikisi de yükte 85 derecelerde geziniyor. ASUS bu durumda daha öne geçiyor, ama bence acele etmeyin biraz daha araştırın ve sıcaklıkları 80 altı olan laptoplara yönelmeye çalışın. Bileşenler ne kadar iyi olsa da sıcaklıklar çok fazla.

Emin misiniz ısındığına Omen serisi sağlam seridir.

Hocam hem 2090 hem de 3090 laptoplara çıkmadı. Laptoplarda en fazla 3080ti var, ben 4090‘ın da çıkacağını düşünmüyorum. Çıkartmaya çalışsalar bile soğutmak çok zor olacaktır. Normal 4090’ların soğutma bloğu dev gibi. Zaten 40 serisinin diğer ekran kartları teker teker iptal oluyor. 4050, 4060, 4070, 4080 olmayacak.

Hocam hem 2090 hem de 3090 laptoplara çıkmadı. Laptoplarda en fazla 3080ti var, ben 4090‘ın da çıkacağını düşünmüyorum. Çıkartmaya çalışsalar bile soğutmak çok zor olacaktır. Normal 4090’ların soğutma bloğu dev gibi. Zaten 40 serisinin diğer ekran kartları teker teker iptal oluyor. 4050, 4060, 4070, 4080 olmayacak.
2090 diye bi kart yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı