3080 FTW3 Valorant'ta düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

Berk010

Zeptopat
Daha fazla  
Merhabalar, sistemim: 3080FTW3, i9-10850K, 32 GB RAM. Valorant'ta 250-300 arası FPS alıyorum (ayarlar en yüksekte).
Arkadaşımın sistemi MSI 3080, Ryzen 9 5900X; o 400 FPS alıyor. Bu normal mi? Ekran kartımda veya işlemcimde bir sıkıntı mı var?
Bunun nedeni ne olabilir?

2 sistemi karşılaştırmak için aynı oyun modunda oynamanız gerekir.Örneğin,rekabetçi ile ölüm maçı modları arasında illa ki fps farkı olacaktır.Ayrıca valorantın optimizasyon sorunu olduğunu düşünmekteyim 1080p low'da 170-220 fps görmekte iken 1280x960'da da aynı fps'leri almaktayım.

2 sistemi karşılaştırmak için aynı oyun modunda oynamanız gerekir. Örneğin, rekabetçi ile ölüm maçı modları arasında illaki FPS farkı olacaktır. Ayrıca Valorant'ın optimizasyon sorunu olduğunu düşünmekteyim 1080p Low'da 170-220 FPS görmekte iken 1280x960'da da aynı FPS'leri almaktayım.

Bunun optimizasyon sorunuyla bir alakası yok.

Dediğiniz gibi alakası da olmayabilir. Eğer öyle değilse çözümü siz bulabilirsiniz.

Ne saçma bir şey bu söylediğiniz. Alakası yok dedim çözümü biliyorum demedim.
Merhabalar, sistemim: 3080FTW3, i9-10850K, 32 GB RAM. Valorant'ta 250-300 arası FPS alıyorum (ayarlar en yüksekte).
Arkadaşımın sistemi MSI 3080, Ryzen 9 5900X; o 400 FPS alıyor. Bu normal mi? Ekran kartımda veya işlemcimde bir sıkıntı mı var?
Bunun nedeni ne olabilir?

Başka oyunlarda ne kadar FPS alıyorsunuz testlerde ki kadar mı yoksa normalden düşük mü?

Bence de optimizasyonla çok alakası yok ama Valorant'ın optimizasyonu sorunlu bunu net kabul etmek gerek. Death Stranding, RDR 2 gibi oyunlarda yüksek ayarlarda 60 FPS alırken Valorant'ta düşükte de yüksekte de 90 fps almak can sıkıyor gerçekten.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı