3080 nasıl OC yapılır?

Traşköpüğü2

Hectopat
Öncelikle iyi forumlar. Bende ASUS TUF 3080 OC ekran kartı bulunuyor. İşlemcim i9 10850K. Ben 3080'e overclock yapmak istiyorum ama nasıl yapacağımı tam olarak bilmiyorum. Mesela ASUS Tweak II ile yapmaya çalıştım ama normalde 1905 olan MHz'i 1970'e çıkarttı internette 2100 MHz de kullanan insanları gördüm. Onlar nasıl yapıyor anlamadım, yardımcı olursanız sevinirim.

MSI Afterburner'da kullanabilir güç limitini biraz arttırın ve Core clock ile Memory clock yavaş yavaş arttırın her arttırdığınızda benchmark testi açın. Crash yiyor musunuz bakın.

Rtx 3080 ekran kartının performansı yetmiyor mu? Hız aşırtma yapıyorsunuz.

Afterburner ile Core clock'u +125 yapın Memory'i ise +800 yapın. Power'ı %120'ye çekin ve Temp Limitini 75 yapın.

Furmark ile test edin ısı değerleri nasıl diye ve hata oluyor mu diye. Eğer hata olmuyorsa 125'i 130 yapın 135 diye hata olana kadar devam edin. Hata olmayan en yüksek değerde kullanabilirsiniz ancak ben yine de hata olmayan en yüksek değerin %10-15 altını öneriyorum. Memory'i +800'ün üzerine çıkarmayın hatta +800 bile fazla.
Rtx 3080 ekran kartının performansı yetmiyor mu? Hız aşırtma yapıyorsunuz.
Hız aşırtma ayrı bir zevk bence.
O ekran kartı Overclock'a pek ihtyiaç duymuyor bence
Zevk olarak yapılır. Sırf hız aşırtma için Dark Hero anakart alınıyor param olsa alırım sırf o hız aşırtma performansı için.

zaten oc modeli oc modei oldugu için oc yapamasın demek degil ama tavsiyem oc yapmayı da bilmiyorsan hiç bulaşma zaten çok güçlü bit kart o ama sen ila ben oc yapcam diyorsan dikatli ol iyce araştır sonra ama tavsiyem kesinlikle bulaşma he şöyle olur mesela ileride çok iyi oyunlar çıkar ekran kartın onları açmaz o zaman yapabilirsin zaten açmadıgı oyun yok ki o ekran kartının neden oc yapmak istiyorsun
kardeşim çocuk oc yapmayı bile bilmiyormuş ne zevkinden bahsediyorsun rtx 3080 kaç para çocuk ekran kartına yanlış birşey yaptıgı zaman o zaman çok zevk alır oc yapmaktan zevk almak şöyle olur biliyosundur bu işi öyle yaparsın ama çocuk oc yapmayı bilmiyiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…