Arkadaşlar 3080 Ti, 7800x3D ve B650 Carbon anakarta sahibim. Ekran kartı driverlarını, Windows Update ve anakart için verilen sürücüleri indirdim sadece BIOS'u güncellemedim. Ek olarak başka yapmam gereken bir şey var mı?
Aynı donanıma sahibiz sakın BIOS Update yapma, ilk başta her şey mükemmeldi akıcılık vs olarak sonra gittim BIOS Update yaptım ondan beri beli doğrulmadı bir de RAM olarak ne kullandın?
Bir de şu an hangi BIOS sürümündesin ona dönüş yapayım belki düzelir.
Bahsettiğin donanımlar için;
1- MSI sitesi üzerinden B650 Carbon anankart için verilen güncel(beta olmayan) BIOS indirip yüklemek.
2- (önemli) AMD sürücü indirme sayfasından chipset > socket AM5 > B650 kısmına girip işletim sistemine göre uygun chipset sürücüsünü indirip yüklemek(RAID yapmayacaksan sadece chipset yeterli)
3- (önemli) NVIDIA üzerinden işletim sistemine uygun güncel WHQL sürüm RTX 3080 Ti sürücüsü indirip yüklemek.
Yeterlidir.
AMD üzerinden ekran kartı sürücüsü indirmene gerek yok. 7800x3D içindeki GPU için gerekli olacağını sanmam. Adrenalin yazılımı gereksiz yük olur sisteme. Ayrıca mevcut BIOS sürümü ile güncel olanı kıyaslayıp ne tür yeniliklere sahip olduğuna bakmak lazım. Yeni sürüm veya aradaki sürümlerde bir hata düzeltmesi, performans artışı veya stabilite düzeltmesi ile alakalı not düşülmüşse güncellemekte fayda var. Aksi takdirde BIOS güncellemesi atlanabilir. Zaten bu güncelleme işlemi hatalı sürüm yüklenmesi veya yükleme esnasında elektrik kesilmesi gibi durumlarda kartı bozma ihtimali var.
Bu verdiğin donanımlar dışında Ethernet ve ses kartı sürücülerini de bulabiliyorsan kendi üreticileri üzerinden indirebilirsin. Yoksa anakart üreticisi de verir ama nispeten eski sürüm olabiliyor. Tüm özelliklerden yararlanmak ve iyi performans için bu ikisine de bakmanı tavsiye ederim.
Hocam anakartı taktığım gibi bilmiyorum şu an hangi sürümdeyim bakmam lazım hiç güncellemedim RAM olarak triend Z Neo kullanıyorum.
Hocam mci Center onları yükledi zaten.
1.00 gözüküyorOna bakıp öğrenebilir misin? MSI Center içerisinde görünüyor sistem bilgisi kısmında.
Veya Dxdiag diye yazığında şu sekmede görünüyor.Eki Görüntüle 2081904
Ona bakıp öğrenebilir misin? MSI Center içerisinde görünüyor sistem bilgisi kısmında.
Veya DxDiag diye yazığında şu sekmede görünüyor.Eki Görüntüle 2081904
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.