3080 Ti için anakart, işlemci ve kasa önerisi

oqualiptus

Megapat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar, geçen ay ekran kartımı aldım. Sırada işlemci ve anakart almak var. Araştırdığım kadarıyla anakartlarda bu tarz bir ekran kartı için, B550 ya da X570 chipset tavsiye ediliyor. Bütçeyi fazla aşmamak adına B550 seçtim. Aşağıda bıraktığım modelleri indirim yakalayabilirsem almayı düşünüyorum.

Oldu ki istediğim parçalar indirime girmez ise kasa ve RAM'leri de önceden alabilirim. Corsair'in 750W Pus'lı kasalarını tercih etmeyi düşünüyorum. Kasa konusunda sessizlik ilk tercihimdir. RAM konusunda işlemcinin desteklediği maksimum 3600 MHz. Diye okudum. Tavsiyeniz veya yorumunuz var ise yazmaktan çekinmeyin. Teşekkürler.

o anakart yerine msi b550 a-pro ürününü almanızı tavsiye ederim. daha ucuz
aradaki 1400tl ile işlemciye soğutucu alırsınız veya r7 5800x alırsınız.
r9 5900x için kullanıyorum oldukça kaliteli bir mobo.

Dosya Ekleri

• Web yakalama_9-5-2022_221743_linustechtips.com.jpeg
    34,5 KB · Görüntüleme: 37
İndirime girdiğinde Asus anakart'da 1800 TL civarına düşüyor. Ekstra WI-FI özelliği vs. var sizce daha iyi değil mi ?

İndirime girdiğinde Asus anakart'da 1800 TL civarına düşüyor. Ekstra WI-FI özelliği vs. var sizce daha iyi değil mi ?
Yani 1800tl'ye düşerse alın ekstra wi-fi özelliği bulunsun ama b550 a pro ve diğerini bu fiyat bandında alacaksanız sakın aradaki farkı odemeyin. A-pro'dan daha f/p bir anakart görmedim. R9 5900x rx 6900xt sisteme güvenip koydum yani o derece diyim.

Anakart tarafında MSI B550-A Pro tercih edebilirsiniz.

İşlemci tarafında 5600X almayın. Fiyatını hak etmiyor. Onun yerine sadece 200 MHz daha az olan 5600'ü tercih edebilirsiniz.

Kasa tarafında PSU'suz kasa tercih etmeniz daha iyi olabilir, değişkenlik gösterir. Sessizlik odaklı en iyi kasalardan P600S tercih edilebilir.

Detaylı araştırma yapılırsa daha uygun bileşenler çıkabilir ortaya. O yüzden @messinicocugu, hocam buraya bir el atarsanız iyi olur

@Silinen üye hocamın dediği gibi 600s güzeldir:
Kasaya o kadar veremesen buna da bakabilirsin:
İşlemci olarak buna bak:
Bir de kasayla PSU'yu birlikte alma PSU olarak buna bakabilirsin:

Be Quiet kasalarının tasarımları güzelmiş beğendim.
Diğer parçalar için incehesap'tan Gaming Gecelerini takip edip uygun fiyatlı alacağım.
Teşekkürler yorumlarınız için.
Tekrardan selamlar hocam, o anki ekonomik durumlardan ötürü MSI'ı alamadım fakat şöyle bir anakart buldum, okuduğum yorumlara göre güzel bi anakart diyorlar. Ne dersiniz? alınır derseniz alacağım. Bir de amazon germany den ürün aldığımızda garanti işleri nasıl oluyor bu konuda bilginiz var mı ?

Son düzenleme:

Alınabilir fena değil direkt yine Amazon garantisi oluyor hocam sorun olma yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…