zorlanıyor sankiUtilization'dan kurtarmak zor. Sonsuz voltaj da vermeye gerek yok. Curve ayarlamaları genelde çözebiliyor sorunu.
Zorlanmadığı için zaten Utilization Throttle oluyor.
Voltage'den kurtarabilirsin.
Hepsi limit işte. NVIDIA'nın sen yanma diye koyduğu limitler. Kafana takmaya gerek yok. Limitleri kaldırmak gibi bir durum hiç yok anca esnetirsin. Mesela 1V yerine 1.2V'da limitler veya 100W değil 110W'da limitler gibi. Power ve Temp'i biliyorsundur, güçle sıcaklık oluyor. Voltaj da voltaj limiti işte. Frekans arttıkça gerekli voltaj da artar ama sonsuza dek artarsa yanarız o yüzden belli bir seviyeden sonra durduruyor arttırmayı muhtemelen. Tam emin değilim ben de diğerleri hakkında.Peki diğerleri ne anlama geliyor bilgin var mı?
Sorun falan yok. Kurtarma da yok. Utilization limit dediği kullanım biliyorsun değil mi? Kartın %100 kullanıldığını demek istiyor muhtemelen. Ne yapacaksın %110'unu mu kullandırtacaksın kartın? Voltaj limitini ne yapacaksın? Hadi 100 mV arttırdın ne olacak? Bu sefer 1V'da değil 1.1V'da limite gelecek. Eninde sonunda o limite vuracaksın bir yerde. Bunlar hep birbirine bağlı. Güç=akım*gerilim, lise fiziği.Utilization'dan kurtarmak zor. Sonsuz voltaj da vermeye gerek yok. Curve ayarlamaları genelde çözebiliyor sorunu.
Tamam hocam kağıt üstünde siz haklısınız ama bu bir sorun değil ki. Güç limitini %125 yapsa da illa bir oyunda o noktaya da vuracak. Bunlar kağıt üstündeki detaylar.Utilization'dan kurtarmak zor. Sonsuz voltaj da vermeye gerek yok. Curve ayarlamaları genelde çözebiliyor sorunu.
Zorlanmadığı için zaten Utilization Throttle oluyor.
Bu oyunda sorun yok. LoL oyna bak nasıl kullanım limiti yiyorsun hocam. Voltage Throttle'da kendi kartımın Stok Curve'u ile test ettiğimde minik droplara sebep olduğunu fark ettim. Curve'da yaptığım özel grafik Voltage Throttle'ı çözdü. Sonrasında drop yaşamamaya başladım. Voltage Throttle zaten sisteminde aşırı öne çıkmıyor çünkü bakarsan frekans veriyor. Sadece ufak droplara sebep olabilir.zorlanıyor sanki
Bu konuda bir fikrim yok daha önce tecrübe etmedim ama bir araştırayım sağolasın.Bu oyunda sorun yok. LoL oyna bak nasıl kullanım limiti yiyorsun hocam. Voltage Throttle'da kendi kartımın Stok Curve'u ile test ettiğimde minik droplara sebep olduğunu fark ettim. Curve'da yaptığım özel grafik Voltage Throttle'ı çözdü. Sonrasında drop yaşamamaya başladım. Voltage Throttle zaten sisteminde aşırı öne çıkmıyor çünkü bakarsan frekans veriyor. Sadece ufak droplara sebep olabilir.
curve için bir rehber vs var mı acaba. deneyeyim.Bu oyunda sorun yok. LoL oyna bak nasıl kullanım limiti yiyorsun hocam. Voltage Throttle'da kendi kartımın Stok Curve'u ile test ettiğimde minik droplara sebep olduğunu fark ettim. Curve'da yaptığım özel grafik Voltage Throttle'ı çözdü. Sonrasında drop yaşamamaya başladım. Voltage Throttle zaten sisteminde aşırı öne çıkmıyor çünkü bakarsan frekans veriyor. Sadece ufak droplara sebep olabilir.
Kart Power Throttle olmamış ben güç limiti diye bir şey mi diyorum ya?Tamam hocam kağıt üstünde siz haklısınız ama bu bir sorun değil ki. Güç limitini %125 yapsa da illa bir oyunda o noktaya da vuracak. Bunlar kağıt üstündeki detaylar.
Öyle bir kullanım değil o. LoL oyna bak nasıl kullanım limiti yiyorsun. Kart fazla güçlü olunca No Load sinyali sebebiyle frekans kısıyor. Utilization Throttle Aktif duruma geçiyor sonrasında da. Çünkü LoL'de FPS limiti kalkık olsa bile kart kendini kullanmıyor.Sorun falan yok. Kurtarma da yok. Utilization limit dediği kullanım biliyorsun değil mi? Kartın %100 kullanıldığını demek istiyor muhtemelen. Ne yapacaksın %110'unu mu kullandırtacaksın kartın? Voltaj limitini ne yapacaksın? Hadi 100 mV arttırdın ne olacak? Bu sefer 1V'da değil 1.1V'da limite gelecek. Eninde sonunda o limite vuracaksın bir yerde. Bunlar hep birbirine bağlı. Güç=akım*gerilim, lise fiziği.
anladım. oynadığım oyun dandik belki de o yüzdendir.Hepsi limit işte. NVIDIA'nın sen yanma diye koyduğu limitler. Kafana takmaya gerek yok. Limitleri kaldırmak gibi bir durum hiç yok anca esnetirsin. Mesela 1V yerine 1.2V'da limitler veya 100W değil 110W'da limitler gibi. Power ve Temp'i biliyorsundur, güçle sıcaklık oluyor. Voltaj da voltaj limiti işte. Frekans arttıkça gerekli voltaj da artar ama sonsuza dek artarsa yanarız o yüzden belli bir seviyeden sonra durduruyor arttırmayı muhtemelen. Tam emin değilim ben de diğerleri hakkında.
TeamViewer ile hallederim ben.curve için bir rehber vs var mı acaba. deneyeyim.
Bunun sebebinin işlemci olmadığına emin misin?Çünkü LoL'de FPS limiti kalkık olsa bile kart kendini kullanmıyor.