3080 Ti performans ayarları ne anlama geliyor?

Bunun sebebinin işlemci olmadığına emin misin?
RTX 3050'li laptop sistemler (İntel 10.Nesil-11.Nesil işlemci barındırıyorlar genelde.) bile Utilization Throttle veriyor. RTX 3050'sinde 150 FPS zor alan bile var. Ben bu sistemle 240 görmüşlüğüm var. Şu sıralar ise 150-200 arası alıyorum. Sence işlemci mi veri yetiştiremiyor yani?
Hele ki LoL'de?

İşlemci kullanımım %100'ü görmüyorken ve Throttle söz konusu değilken işlemciye suç atamazsın. Bak şu bir ihtimal ama: Oyun işlemciye gelen veriyi düşürürse GPU No Load olur. Teoride doğru. Ama bu durumda da yukarıda RTX 3050'li sistemlerin neden Utilization Throttle yaşadıklarını açıklamaz. Sonuçta İ7-7700HQ da, i5 10300H'da aynı veriyi alacak ve işleyecek. İşlemci kullanımları farklı olabilir ama sonuçta aynı veri birim saniyede işlenmiş olacak. Aynı veriyi de GPU'ya gönderecek. Giren paket aynı olacağı çıkan paket aynı olacaktır teoride. Doğru gelmiyor o yüzden maalesef bu da.

Valorant'ta RTX 3050'li o arkadaşın sisteminde GPU %65-70 kullanılıyordu sanırsam. RAM'leri de Dual bu arada. Sen sormadan söyleyeyim. Frekansları da CPU bellek desteğinin maksimum değeri. Bende ise %100 kullanılıyor sürekli. Valorant'ta fazla fps almama güçlük çıkaran işlemciden ziyade GPU %100 kullanıldığı için yüksek FPS'i GPU engellemiş oluyor. Daha iyi bir kart ile ama fazla da iyi olmayan azcık daha performanslı bir kart ile muhtemelen daha da iyi alırım. (GTX 1060,1070 gibi)

Sistemi de belirteyim de işlemciye yönelik de aklında soru işareti kalmasın:
İ7-7700HQ-GTX 1050
2x8 2400 MHz RAM

Bu arada imzamda da işlemciyle kırdığım rekor var. İşlemci diyorsun ya hani. Görebilirsin. CPU Tuning sayesinde 4100 olan genel İ7-7700HQ puanının biraz daha üstüne çıktığımı belirtmek isterim.

@erengore bildiğini okuyabilirsin. CPU kullanımının %100 olmasına gerek yok darboğaz olması için. Tek çekirdek performansı diye bir şey var bilmiyorum farkında mısın. LoL gibi oyunlar işlemcinin 6-8 çekirdeğini kullanacak şekilde optimize DEĞILLER.

Ne biliyorsan onu yapmaya devam et, konu sahibi ben değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…