3080 vs 6800XT

MetinMumcu

Hectopat
Katılım
8 Ekim 2020
Mesajlar
2.125
Makaleler
2
Çözümler
2
Yer
İzmir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Niye herkes 6800XT'yi seviyor anlamıyorum. VRAM'i için mi fiyatı için mi? Evet 3080'in VRAM'i şu an 4K bazı oyunlarda yetmiyor olabilir. Ama ülkemizde ve bu sitedeki çok az bir kitlenin 4K kullandığını düşünüyorum. AMD ekran kartlarında RTX var dediler. Dedim o zaman alınabilir. Ama doğru düzgün çalışmıyor bile. DLSS yok. Belki yakın zamanda DLSS 3 gelir ve çok daha iyi bir şey olur. Ben NVIDIA taraftarıyım. Daha pek bir şey belli değil. Ama bence bu savaşta AMD şu an benim gözümde bir tık geride yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim.
 
Ne kadar bu kartlar sorunsuz olsada bütçe varken NVIDIA alınmasını daha iyi buluyorum. Ancak ortada büyük bir hezimet var NVIDIA için. GDDR6 belleklerden %50 daha hızlı 6X bellekler kullanıyorsun, daha yüksek TDP değerin var. Ancak buna rağmen 6800 XT kullandığı 16 GB VRAM ve 300W TDP değeri ile seni geçiyor. Üstüne daha düşük bir fiyatlandırma sağlıyorlar.
 
Ne kadar bu kartlar sorunsuz olsa da bütçe varken NVIDIA alınmasını daha iyi buluyorum. Ancak ortada büyük bir hezimet var NVIDIA için. GDDR6 belleklerden %50 daha hızlı 6X bellekler kullanıyorsun, daha yüksek TDP değerin var. Ancak buna rağmen 6800 XT kullandığı 16 GB VRAM ve 300W TDP değeri ile seni geçiyor. Üstüne daha düşük bir fiyatlandırma sağlıyorlar.

GDDR6X kullanması kötü bir şey mi anlamadım. Bir de NVIDIA 320W AMD 300W TDP kullanıyor. O kadar büyütülcek bir fark olduğunu sanmıyorum.
 
Nvidia'nın düşük VRAM koymasının (kartın gücüne göre tabi) sebebi kartın uzun ömürlü olmaması ve ileride üst modeller çıktıkça almamızı istemesinden kaynaklanıyor diye düşünüyorum. Eğer 3080'e 16 GB VRAM koysalardı o kart en az 4-5 yıl adamı götürürdü.

Eğer ben Nvidia 3080 alacaksam en azından 2K monitör alırım ki hakkını verebileyim. 1-2 yıla yeni oyunlar çıktıkça bu VRAM 2K'da da yetmemeye başlayacaktır. O zaman yüksek VRAM ihtiyacı doğacak ve yeni ekran kartı alma ihtiyacı doğacak ki Nvidia'nın tam olarak istediği bu diye düşünüyorum.

Eğer AMD yeni nesilde sürücü sorunlarını hallederse ve Nvidia yeni TI veya Super modellerde VRAM arttırmazsa o zaman AMD alınır ama bir yandan da DLSS 2.1 beni çok heyecanlandırıyor. Bilmiyorum.
 

Geri
Yukarı