3090 sistem kendine reset atıyor

Zesta

Megapat
Daha fazla  
Ekran kartı
MSI 3090 Suprim X ekran kartı.
Anakart
MSI Z 590 Plus DDR4 anakart.
İşlemci
i7 11700 KF işlemci.
Arkadaşlar Vatan Bilgisayar'dan PC topladım, bilgisayarda mining yaparken Afterburner ayarlarını biraz oynayıp onay verdiğim zaman PC siyah ekran verip kendine res attı, daha sonra ayarları tekrar güncelleyip onay verdiğim zaman sorun yaşamadım, gece yattım ve sabah aynı şey yaşanmış. PC kendini resetliyor, önce siyah ekran geliyor ve sonra acılıyor. SSD dışındaki bütün parçaları garantiye verdim, PC geldi ancak sorun hala devam ediyor. PC'nin derecesi daha 60'ı görmedi. Yetersiz güç kaynağından olabilir mi?

Hata aynen şu şekilde: Sistem düzgün kapatılmadan yeniden başlatılmış. Bu hatanın nedeni sistemin yanıt vermeyi durdurması, kilitlenmesi veya beklenmeyen bir şekilde güç kaybına uğramış olması olabilir. Kernel Power 41.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2022-01-14 at 18.45.48.jpeg
    WhatsApp Image 2022-01-14 at 18.45.48.jpeg
    141,7 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Peki 3090 ekran kartı için 850W oldukca yeterli değil mi? Mining esnasında 350Kh/W görüyorum maximum
850W bir PSU diyorsunuz ama bu PSU iddia ettiği değerin tamamını sağlayabiliyor mu? Verimsiz/yeterince kaliteli olmayan bir PSU'da buna neden olabilir. Ki 850W alt limit diye geçiyor, 11700 KF gibi bir işlemciyle bu değerin yeterli gelmemesi çok olası.

850W bir PSU diyorsunuz ama bu PSU iddia ettiği değerin tamamını sağlayabiliyor mu? Verimsiz/yeterince kaliteli olmayan bir PSU'da buna neden olabilir. Ki 850W alt limit diye geçiyor, 11700 KF gibi bir işlemciyle bu değerin yeterli gelmemesi çok olası.
Peki sorunun ekran kartı ya da SSD den kaynaklanma ihtimalı var mı ? Ona göre bir işlem uygulayacağım çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı