30Bin TL Laptop Tavsiyesi

kaboom295

Kilopat
Daha fazla  
Aşağıdaki HP Victus modelini almayı düşünüyorum. Nasıldır, kullanıp memnun olmayan var mı? Eksi yanları nelerdir? Bütçeyi arttırıp ASUS STRIX, Zephyrus, HP Omen gibi modelleri almaya gerek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aşağıdaki HP Victus modelini almayı düşünüyorum. Nasıldır, kullanıp memnun olmayan var mı? Eksi yanları nelerdir? Bütçeyi arttırıp ASUS STRIX, Zephyrus, HP Omen gibi modelleri almaya gerek var mı?

Hocam disk kapasitesi biraz düşükmüş tam 30k fiyatında monster var

İ5 12450H | RTX 4050 | 32GB Ram | 1TB

ben geçenlerde böyle bir sistem aldım soğutması felan güzel monster laptop seviyorsanız linkini atabilirim.

Bana daha çok işlemci gerekli olup ekran kartı çok gerekmediğinden indirimde 29500'e Nitro Nitro 5 AN515-58-73BD aldım. Tek sıkıntısı pili epey az gidiyor. Laptop genel olarak iyi, Nitro 5 serisini öneririm. Eğer bütçeniz yetiyorsa üstte paylaşılan 4060'lı daha mantıklı olur.

Son düzenleme:

En düşük bütçede bu laptop +8GB Ram alınmalı. Bütçe arttırabiliyorsanız Strix, Omen gibi modelleri almaya gerek var tabii ki. Bu biraz da laptopu ne için kullanacağınıza bağlı.
Amazon'da aynı fiyata 3070TI 16GB olanı var.
Bana daha çok işlemci gerekli olup ekran kartı çok gerekmediğinden indirimde 29500'e Nitro Nitro 5 AN515-58-73BD aldım. Tek sıkıntısı pili epey az gidiyor. Laptop genel olarak iyi, Nitro 5 serisini öneririm. Eğer bütçeniz yetiyorsa üstte paylaşılan 4060'lı daha mantıklı olur.
Nitro 5 , Victusa göre daha kaba geldi. Siz memnun musunuz? Kasa kalitesi nasıl ve şarjı ne kadar gidiyor?

Bütçen varsa üst seviye modelleri almaya gerek var tabii ki kullanımına göre de değişir. Victus 15 alınmaz konuda belirttiğin, linkteki modelin 4060 versiyonuna bütçe yetmezse uyguna 4050 modeli alıp RAM'de ekleyebilirsin.

Nitro 5, Victusa göre daha kaba geldi. Siz memnun musunuz? Kasa kalitesi nasıl ve şarjı ne kadar gidiyor?
Biraz daha kaba olabilir ancak aralarında kalınlık çok büyük bir fark yok. İçerisinde belirli işlemci ve aynı TDP'de ekran kartı olunca kalınlığı benzer oluyor. HP'de biraz daha ince yapabilmek için soğutması daha kötü ve ekran kartı TDP'si daha düşük. Kasa kalitesi olarak bu fiyat aralığında bulunan modeller gibi plastik ve hissiyatı gayet iyi. Pil süresi kötü, dikkat edilmeden 144 Hz'de iken 2 saat gibi gidiyor. 60 Hz'e alınıp parlaklık biraz kısılırsa 3.30 saat gibi kullanılabilir. Oyun amaçlı kullanacaksanız benim aldığım İ7 ve 4050 pek mantıklı değil gibi, Nitro 5 için İ5 ve 4050 olan ya da İ7 ve 4060 olan modeline bakmanız daha iyi olur. Daha iyi pil ömrü için AMD mobil işlemciler daha iyi diyorlar. Pil ömrü istiyorsanız AMD işlemcili ve Nitro 5'ten daha büyük pilli bir cihaz bakabilirsiniz. (Nitro 5'in pili 59 watt saat.)

Son düzenleme:
Bütçe artarsa tabii ki üst seviye modeller daha iyi olur. Attığınız cihaz yerine @anifraxe hocamın attığı model daha mantıklı. Birçok açıdan önde.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı