30K civarı sistem tavsiyesi

celil123

Hectopat
30k civarı bir masaüstü bilgisayar toplamak istiyorum. Daha önce bilgisayar toplamadım bu yüzden çok fazla bir bilgim yok. Mühendislik okuduğum için sap2000, AutoCAD ve Blender tarzı uygulamaları kullanıyorum. Ayrıca RDR2 ve AC: Odyssey gibi oyunlar oynarken sıkıntı yaratmayacak bir sistem toplamak istiyorum. Aklımda şöyle bir sistem var;

işlemci

AMD Ryzen™ 7 5700X 3.4GHz (Turbo 4.6GHz) 8 Core 16 threads 32MB cache 7nm AM4 işlemci.

anakart

MSI MPG B550 Gaming Plus AM4 DDR4 bellek 4400(OC) HDMI DP M.2 USB3.2 RGB ATX.

RAM

G.Skill 16 GB Ripjaws V siyah 3600mh CL18 DDR4 RAM.

kasa

Rampage redsky 4x120mm RGB fanlı 700W 80 Plus Bronze oyuncu kasası.

monitör

ASUS TUF Gaming VG247Q1A 23.8 inç 165Hz 1ms Full HD FreeSync Gaming monitör.

sıvı soğutucu

Corsair H100 RGB 240 mm CW-9060053-WW sıvı soğutucu.

ekran kartı

INNO3D GeForce RTX 3060 Twin X2 12g 12 GB GDDR6 192 bit ekran kartı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu bütçe ile 3060 kullanmak çok çok saçma bir şey olur. Kasa markası hoş değil. Bu monitörden daha iyi seçenekler var. Aynı şekilde RAM. İşlemci de bu bütçe için mantıksız.

İlk 2 arasında tercih yapın

Kasanın markası kötü ve içerisindeki psu en ufak sorunda bilgisayarın diğer bileşenlerine de zarar verir. O bütçeye en az 3070 alman gerekir diye düşünüyorum. Dolar artışından dolayı zam geldi tam bilmiyorum fiyatları. Belki 3080 de zorlanabilir. İlla ekran kartı Nvidia olsun demiyorsan bu sistemi alabilirsin. Siteden 1 ay önce kendim de hazır sistem aldım, güvenilirdir.

Arkadaş monitör de dahil 30000 TL demiş sanırım.

Evet hocam monitör de dahil 30 bin TL bir sistem düşünüyorum. Ama 3-4K artması çok problem değil.

Bu bütçe ile 3060 kullanmak çok çok saçma bir şey olur. Kasa markası hoş değil. Bu monitörden daha iyi seçenekler var. Aynı şekilde RAM. İşlemci de bu bütçe için mantıksız.

Önerebileceğiniz bir hazır sistem veya parça var mıdır? Dediğim gibi daha önce PC toplama deneyimim olmadı o yüzden pek anlamıyorum.

Monitör için o kadar fazla vermek pek içime sinmiyor hocam.

Monitör için o kadar fazla vermek pek içime sinmiyor hocam.
Full HD değil bu QHD 27 inç monitör, Autocad blender gibi programları kullandığınız için büyük ekran yüksek çözünürlük işinize yarar diye düşündüm, ayrıca Full HD oyun oynayacaksanız 3060/RX 6650 XT işinizi görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…