31" Gaming Monitör Tavsiyesi

EmreKara.

Hectopat
Yer
Istanbul, Turkey
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Geliştiricisi
Selamlar dostlar başlıkta belirttiğim gibi 31" veya 32" bir Gaming monitör almaya karar verdim.
Monitörden istediğim özellikler: 2K, 144Hz, VA ya da IPS Panel, 1MS Tepkime süresi bütçem 2.500₺ bu fiyat bandında olursa iyi olur benim için marka takıntım yok şimdiden tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. İyi günler dilerim.

Aşağıdaki monitörler sizce mantıklı mı?

AOC CQ32G1 31.5" 144Hz 1ms (HDMI+Display) FreeSync QHD Curved Monitör IPS PANEL
MSI Optix AG32CQ 31.5" 144hz 1ms (HDMI+Display+DVI) WQHD Curved Gaming Monitör TN PANEL

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben şahsen AOC marka tercih ederdim eğer Gaming için alıyorsam çünkü birçok E-sporcu bu markayı kullanıyor.

AOC için fazla bir şey diyemem . tamamen şans işi olacaktır ama MSI optix serisinden uzak dur derim. Forumda sorun yaşamayan çok az insan var. zaten şu monitör bölümünde aratsan sayfalarca yazılar var.

Bütçeyi biraz zorlayabilirsen ASUS 31,5 tavsiye olunur.

O kadar çıkamam ya en kötü 27" bir monitör almayı planlıyorum ama kafam karıştı herkes illaki bir modelde sorun yaşamış birisi iyi diyor diğeri kötü bakalım biraz araştırayım ona göre karar vericem 27" önerin varsa yaparmısın.

TN paneller daha ucuz ve guzel yenileme hizi ve ms ye sahipler ama renk ve gorus acisi olarak kesinlikle tercih edilmemeli.
Bir de ekstradan sormak istiyorum. Eger yakindan oynuyacaksaniz 27 inc de bile mmo fps oyunlarinda takip etmek zor olabiliyor. Onlin oyunlar icin pek tavsiye etmiyorum 27inc den buyuk.
Onun disindaki grafikce zengin ve de ozellikle de single player oyunlar icin iyi olabilir.

Tomb Raider, Witcher 3, Frostpunk, Word Of Tanks, ETS2 oyunlarını oynuyorum daha çok o yüzden 27" tercih etmeye karar verdim kullanım açısından bir sorun yaşamayacağımı düşünüyorum dediğiniz gibi bu oyunlarda görsel efektler açısından zengin o yüzden TN kesinlikle istemiyorum. Öneriniz varsa alabilirim.

yok AOC alabilirsin bence sıkıntı yok. MSI optix serisi baya bir sorunlu. bunun dışında 2k istiyorsan ve 32 inc istiyorsan ,sundugun fiyatlar da bu monitörler dışında ek bir alternatifin yok.

27inc olarak 2k da gene pek fazla alternatifin yok ama ben Samsung LC27HG70QQMXUF 27" 1ms 144Hz (Display+2xHDMI) Fiyatı bu monitörü tavsiye ederim. bir arkadaşım da bu monitör ü kullanıyor. cidden beğendik.

Özellikleri çok güzel ama tasarımını beğenmedim ya ve masam o kadar büyük değil kamburu varmış gibi duruyor monitör eğer alternatifi yoksa almayı düşünebilirim.

Hocam AOC CQ32G1 IPS Panel değil VA Panel.

Ayrıca bende bu monitörü almayı düşünüyorum ama kullanan birisini bulabilmiş değilim.Video incelemelerinde gayet şık ve güzel duruyor.Rekabetçi FPS oyunlarını pek oynamadığım için daha çok hikaye tabanlı oyunları tercih ediyorum.

Yakın zamanda 2060 super ve 3600 işlemcili sistem toplayacağım için oyunlarımı 2K 'da oynamak istiyorum.Tercih sebebim benim bundan ibaret.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…