3100 TL Ekran Kartsız Sistem Toplama

Utku.Ulutaş

Decapat
Yakın zamanda sistem topluyorum, bütçe her zamanki gibi sıkıntılı. Öncelikle Vatan Bilgisayar'dan almak zorundayım. En fazla 3100 TL gibi bütçe ayarlayabilirim, sınıf arkadaşım i3 8100 ve GTX 1050Ti aldı sisteminden memnun bende aynı sistemi ekran kartı olmadan toplayacaktım fakat daha sonra işlemci değiştirme gibi pahalı işlerle uğraşmayayım diye almışken biraz iyisini alayım diye düşündüm.

Eski ekran kartını kullanıp önümüzdeki yıl stajdan kazandığım parayla 8GB RAM ve Rx 580 4GB (internetten almayı düşünüyorum) veya GTX 1050Ti alacağım, işlemciyi iyi bir şey alayım diyorum çünkü işlemciyi değiştirme gibi bir şey düşünmüyorum. Bir de Ryzen alırsam O.C'la uğraşmayacağım zaten sadece oyun oynayacağım (GTA 5 - PUBG - BF1- COD - ETS2 - yarış tarzı oyunlar, sistemi zorlamamak için en fazla High ayarda oynarım) 4 işlemci arasında kaldım.

i3 8100 - Ryzen 5 1500x - Ryzen 5 1600 - Ryzen 5 2600, aslında R5 2600 istiyordum ama yapacağım sadece Normal seviyede oyun oynamak olunca CPU'ya 1300 TL vermek fazla geliyor, bütçeyi fazlasıyla aşıyor alırsam zaten O.C yapmayacağım ve CPU değiştirme gibi işlere kalkışmayacağım için A320m gibi anakart tavsiye ederseniz sevinirim sistem elden alınacaktır. Bu 4 işlemci için uzun vadeli olarak hangisini önerirsiniz kararsız kaldım yardımlarınız ve güzel yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Sistemimde kullanacağım diğer parçalar resimdeki gibidir onlara karar kıldım.

Kasa olarak bir de Cooler Master Masterbox Lite 5 500W 80+ Kasa da kararsız kaldım.

Ryzen 5 2600 alırsanız harici ekran kartı almak zorundasınız yoksa görüntü alamazsınız. Ayrıca MasterBox Lite 5 mimari sorunlu bir kasa yani ön panelde oynama yapmazsanız ısı sorunu çekersiniz. Aynı şekilde kullandığınız Everest kasa malzeme kalitesi olarak çöp. Ryzen 5 2600'ün yanına A320M yakışmaz ama OC yapmayacakmışsınız zaten gerek yok o halde.

Attığım resimdeki sistem iyimi @199688 güç kaynağı iyimidir, cooler master mb5 lite hoşuma gitti oldukça ısı pek problem yaratmaz diyorum, R5 2600 bana güç olarak fazla ama uzun vadeli olduğu için düşündürüyor. R5 1600 le arada kaldım

MB5 Lite güzel bir tasarıma sahip ama cidden ısı sorunu var. 60 derece olması gereken işlemci 80 derece ve bu ciddi bir sorun. Güç kaynağı hakkında bir şey diyemeyeceğim maalesef. Kesinlikle 2600 alın. 1600 ile aralarında tek çekirdek performans farkı var. @Oreki

Hocam bende B320 anakartı önermiyorum. B350 ankartta bile stabil çalışmıyor. Tavsiyem B450 illa OC yapılması değil mesele.

Ryzen 2600'ü daha ucuza var burda:
AMD Ryzen 5 2600 3.9GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci Fiyatı
sana tavsiyem daha ucuzlarını böyle bularak B450'e yükseltebilirsin. Aralarında aman aman bir fiyat farkı yok. Hatta tavsiyem N11'den kupon alarak fiyatlarını düşür böylelikle B450 parası çıkar.
Zaten B450'yi 450Tl ile 500TL arasında bulabilirsin.
Asrock B450M-HDV AMDB450 3200MHz DDR4 Soket AM4 ATX Anakart Fiyatı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…