3150 TL Intel i5 6402P RX 480/GTX 1060 Monitör Dahil Sistem Toplama

Eyes

Hectopat
Daha fazla  
Herkese iyi akşamlar. Arkadaşlar 3-4 ay sonra nasip olursa yeni bir sistem toplayacağım ancak kafamı karıştıran sorular var. Bu sistemlerden hangisini almam daha iyi olur, sebeplerini yazar mısınız?

Tabikide 2. Ama çok erken açmışsın konu son 1 ay falan kala açsan daha iyi olur yeni teknolojiler çıkabilir yeni ekran kartları veya islemciler falan.

Biliyorum o zaman tekrardan açacağım. RX 480 ile FreeSync`li bir monitör ile daha iyi olmaz mı ?

Merhaba.
1. Sistemdeki anakartı düşürüp RX480 8GB modelini eklerseniz çok daha iyi olacaktır. Ve biraz daha ekleyip VX2457 monitör tercih edebilirsiniz. DX11 oyunlarda 1060 birkaç fps yüksek alırken, DX12'de ve vulkan'da RX480 daha yüksek fps değerlerine ulaşıyor. Geleceğe dönük olarak freesync destekli bir monitör ile RX480 daha karlı olacaktır. DX12 yaygınlaştıkça ve yazılım desteği de geliştikçe RX480'in farkı biraz daha açacağına inanıyorum. Custom soğutmalı sapphire nitro 8GB modelini tercih edebilirsiniz. Ancak tabiki 2. Sistem de tercih edilebilir ve iki sistem arasında çok bir fark yok açıkcası. Burada ise karar size kalıyor. Ben olsam rx480 8gb ile vx2457 alırdım. Freesync ile fazlasıyla akıcı bir oyun deneyimi olur

1080 çözünürlük için 4 GB yeter diye düşünüyorum. Bütçemi malesef arttıramam. Aklımda dengeli bir sistem kurmak var ve FreeSync`de oyun oynamak daha eğlenceli olur dediniz zaten oyuna girince FPS değerlerine bakmayacağım baksam bile DX11 oyunlarında 5-7 FPS fark olacak sonuç olarak iki kartta oyunu sorunsuz bir şekilde açacak bu yüzden 1. sistemi düşünüyorum. Ben çok ikilemde kalan biriyimdir kafamı hep kurcalar acaba öyle mi yapsam böyle mi yapsam diye o yüzden başka arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Sistemler ilk bakışta güzel fakat ben i5 işlemci seçildikten sonra en az B150 chipsetine sahip bir anakart seçilmesinden yanayım, kasa seçimi biraz sizin zevkinize kalıyor ama bana sorarsanız bir Dark N10 veya Zalman Z3 Plus'a göz atın derim. Monitör olarak RX bir ekran kartı alacaksanız Free-Sync bir monitör gayet güzel olur.

Evet 1080p için şuan 4GB yeterli. Ancak 1 yıl ilerisi için yeterli mi orası tartışılacak bir konu. 4GB yeterli şuanlık dediğiniz gibi. 2257 ile 2457 monitörleri arasında yaklaşık 90tl fark bulunuyor. 2457 modelini de düşünün derim. Sinerji'de biraz daha ucuz bulabilirsiniz.
Şimdiden hayırlı olsun

Zalman Z3 Plus biraz penceresi ufak diye hoşuma gitmedi Dark N10`a ilerde led döşeyebilirim. Siz de 1.sistemden yanasınız o zaman. @H. Hüseyin dediğiniz gibi 1 yıl sonra belli olmaz. O iki monitör arasında sadece boyut farkı var değil mi ?

Bütçeni biraz arttırabilirsen bu sistemi öneririm.

Eğer arttıramazsan bunu öneririm. SSD yi 250 GB yaparsanız 3150 TL civarı yapıyor.

Dark N10 güzel bir seçim olur led konusuna gelirsek görsellik dereceli bir kavram ama zaten halihazırda 5 adet fani var ve mavi lede sahipler ne kadar gerekli size kalmış.

Bütçeni biraz arttırabilirsen bu sistemi öneririm.
Eki Görüntüle 187680
Eğer arttıramazsan bunu öneririm. SSD yi 250 GB yaparsanız 3150 TL civarı yapıyor.
Eki Görüntüle 187681
İki sistemide kesinlikle gözden geçirmende fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…