31500-32000 bin TL sistem toplama

Bütçe
31500
Yer
Gotham
Selamlar herkese. 31500 lira kadar bütçem var. Zorlarsam 32 bin TL olabilir. Aklımda şu iki sistem mevcut:

Sistem 1: Bu sistemde RAM'i G.Skill ile değiştiriyorum. Kasayı da Vento VG3400S modeli ile değiştiriyorum. Soğutucuyu Fazeon A3120TRA ile değiştiriyorum. SSD'de Kioxia Exceria Plus G3 1 TB kutusuz versiyonla değiştiriyorum ve toplam fiyat 30763 TL çıkıyor.

Sistem 2: Bu sistemde de yine değiştirdiğim parçalar üstteki sistemle aynı. İki sistemin tek farkı görebildiğim kadarıyla bu sistemdeki ekran kartının üç fanlı olması. Bu sistemin de fiyatı 31769 TL.

Aklımda bu iki sistem bulunmakta. Monitör için ayırabileceğim 4000-5000 lira civarı bir para mevcut. Onu da yine İtopya'da hazır sistemlerin yanında satılan MSI G244F E2 23.8 inç 180 Hz 1 ms modeli düşünüyorum.

Önerebileceğiniz daha iyi bir sistem ya da "Şunu yap ama bunu yapma." dediğiniz noktalar var ise tavsiyelere açığım. İyi Sosyaller.

1. sistem direkt çöp 2. sistem de kötü ama diğerine göre daha iyi.
2. attığın sistem de kötü olan parçalar PSU ve soğutucu denilebilir. Amacın sadece oyun oynamaksa 5060 almanı önermem 32K bütçede 9060XT 16 GB alınabilir.

Tavsiye sisteminiz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim. Çünkü ben ne kadar araştırsam da 34 35 bin liradan aşağıya bulamadım. Bulduklarım da maalesef kötü soğutucu, kasa ve PSU'dan oluşuyor. Genel olarak oyun oynamak için alıyorum. 1080p ultra takıntım yok, beni yaklaşık 5-6 sene 1080P medium-low ayarlarda oynatacak kadar götürsün yeter.

2. sistemdeki kasa ve PSU'ya neden kötü dediğinizi anlamadım. PSU üreticisi FSP olduğu için iyidir diye düşünmüştüm. Soğutucu biraz zayıf olabilir, o konuda haklısınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…