32+16 GB RAM takılır mı?

2x32 yapılan durumda da mı bu risk var hocam?
Var. Kit halinde alırsan seri numaralarından çipine kadar haliyle aynı olacak. Fakat sonradan aldığın bir RAM veya farklı paketlerde satılan iki RAM seri numarası aynı olmasına rağmen çipleri farklı olabilir. Fakat bu illa bir sorunla karşılaşılacak anlamına gelmiyor, genelde sorunsuz çalışır. Fakat çevremde ve forumda gördüğüm üzere XMP açamayan veya bu şekilde mavi ekran alan insanların sayısı fazla.

Konuyu biraz hortlatmis gibi oldum da, sistem toplayacagim yeni eski sistemimde de tek 16 GB RAM var. Yeni sisteme 2x16 yapmak yerine, 1x32 alip eski 16 GB RAM'i de taksam 48 GB RAM olsa, daha mi iyi? Yoksa 2x16 mi?

Konuyu biraz hortlatmis gibi oldum da, sistem toplayacagim yeni eski sistemimde de tek 16 GB RAM var. Yeni sisteme 2x16 yapmak yerine, 1x32 alip eski 16 GB RAM'i de taksam 48 GB RAM olsa, daha mi iyi? Yoksa 2x16 mi?
Nedenini bilmemekle beraber 2x16gb kullanmanın daha mantıklı olduğunu düşünüyorum. Nedenini bilen arkadaşlar net bilgilendirirse daha iyi olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…