32 bin TL bütçeyle ASUS TUF laptop alınır mı?

Bütçe
32k

744124

Centipat
Arkadaşlar 16 GB da RAM alacağım, 24 GB RAM bana yeter çok bile, 512 GB SSD de aynı şekilde yeterli olduğunu düşünüyorum. Peki asıl sorum ASUS TUF alınır mı? Yani bu marka bu model beni 5 yıl götürür mü?

Son düzenleyen: Moderatör:

ASUS TUF, Acer Nitro, HP Victus gibi modeller giriş seviyesi oyun cihazlarıdır. Çok beklentiye girmemek gerek. Temiz kullanımda 10 yıl bile kullanırsınız (Bakımları düzgün yapılırsa). Fakat işlemci tarafındaki ısınma sorunlarından bu cihazlarda kaçmanız zor. PL değerleri kısılmış performansı düşük olan modellerde ısınma sorunu olmaz. Bütçenize göre bahsettiğiniz laptopu paylaşırsanız alınabilir ya da alınamaz diyebiliriz.

Modeli ne? RAM'de 16 olsun, 24 olmasın. Hem uyumsuzluk olabilir hem de Dual channel çalışmaz.

Yanlış bilgi. 4+16 RAM bile Dual olarak çalışıyor. Düşük olarak RAM boyutu X2 sonrası swap başlar bu durumda Dual performansı düşer.

Bilmiyorsan en azından yanlış bilgi deme. Dual channel icin modul kapasitelerinin aynı olması lazım. 16 ve 8 Dual olmaz. Flex channel olur.

İşte yazdığım bilgi swapa giriyor. 8+16 RAM kullanıldığında 8+8 kapasite sonrasında Dual channel performansı düşer. Flex channel keyfe keder Intel'e özgü verilmiş bir isim. Modül kapasiteleriylede doğrudan bir bağlantısı yok. 1RX8 RAM yapısı ile 2RX8 RAM yapısındaki farklılıkta bile Dual Channel'ı etkilemeyen bir durum bu. Bellek mimarisi çizen bir mühendise "yanlış bilgi deme" diyeni de görmüş oldum. Dislike içinde teşekkürler.

Sayın arkadaşlar çok özür diliyorum link atmayı unutmuşum çalışa çalışa beyin kalmadı PC bu ASUS Tuf Gaming A15 Fa507nu-lp053 Amd R7 7735hs 8gb 512gb Ssd Rtx4050 144 Hz Dos 15.6 Fhd Fiyatı, Yorumları - Trendyol

Modeli ne? RAM'de 16 olsun, 24 olmasın. Hem uyumsuzluk olabilir hem de Dual channel çalışmaz.

Linki şimdi attım özür dilerim unutmuşum.

Bunlarda iyimis, linki şimdi attım özür dilerim unutmuşum.

Çok teşekkür ederim uzunca yazmışsınız, linki şimdi bıraktım dün yorgundum diye unutmuşum link vermeyi, bu arada 30k civarı sizin öneriniz nedir hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…