32 bin TL monitör ve sistem önerisi

recep5334

Megapat
Merhaba, birkaç aydır RTX 40 ve Ryzen 7000 serisini bekliyordum yeni sistem toplamak için ama ikisi de beklediğime değmedi açıkçası fiyatları bütcemin çok üstüne çıkıyor. Buyüzden RX 7000 serisini beklemiyorum aşağıdaki sisteme karar verdim bu fiyata bulabildiğim en iyisi bu ileride belki 5800x3D işlemci alıp biraz daha yola devam ettirir. Başka sistem öneriniz varsa görmek isterim. Bu akşam siparişi vereceğim fikrinizi söylerseniz sevinirim.

Asus tuf 3080 - 5600x

Monitör olarak da.

ASUS TUF GAMING VG27AQ1A 27″ 170Hz 1Ms IPS G-Sync QHD Monitör

Bunu seçtim açıkçası aynı ürünün son harfler değişik birçok çeşidi var farkları neler anlamadım. En uygun 2K monitör bu fiyata yakın daha iyisi varsa bunda da tavsiyenizi bekliyorum.

Bence sistem olarak bunu almak daha mantıklı:
Çünkü anakart olarak PCIe 4.0 desteği var. İşlemci bakımından bir fark yok. Monitör olarak attığınız iyidir, güzel de fiyat çekmişler. Hayırlı uğurlu olsun.

Evet bunu da gördüm işlemciler galiba kafa kafaya diye biliyorum ama 5600X li olana sıvı soğutma koymuşlar o yüzden onu seçtim

Bunu da gördüm ama
-5600 darboğaz yapacak mı?
-İşlemciye ayrıyeten sıvı soğutma almak gerekecek
-PNY markasına güvenemedim BURDAKİ videoda bütün 3080 Ti'leri karşılaştırmış ve sonuncu sıralarda çıkıyor PNY

Bunlar kafamı karıştırdı açıkçası

Bunu da gördüm ama.
-5600 darboğaz yapacak mı?

2K'da darboğaz olmaz.

-İşlemciye ayrıyeten sıvı soğutma almak gerekecek.

Hayır, gerekmeyecek. 5600 için 500 TL'lik kule tipi soğutucu yeterli olur. Bir süre stok soğutucuyla bile kullanılabilir.

-PNY markasına güvenemedim BURDAKİ videoda bütün 3080 Ti'leri karşılaştırmış ve sonuncu sıralarda çıkıyor PNY.

Markanın, modelin herhangi bir sorunu yok. Soğutma performansı gayet yeterli düzeyde ve bilinen bir markadır, kalitelidir.

Kararsız kaldım bayağı PSU'su hakkında bilgin var mı uzun süre kullanmayı düşünüyorum kasayı PSU taşıyabilir mi sence

Teşekkür ederim aklım şu an çok kaydı 3080 Ti'ye başka fikri olan var mı bekleyeyim. Monitor kesin

Teşekkür ederim aklım şu an çok kaydı 3080 Ti'ye başka fikri olan var mı bekleyeyim. Monitor kesin.

Hocam şu an bu bütçede alınabilir en iyi sistem önerdiğim sistemdir. Fazla düşünmeden hemen alın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…