32 Bit'ten 64 Bit'e geçiş sonrası performans düşüşü

Alperbro

Decapat
Yer
Kocaeli
RAM
Samsung CL9 1330 MHz 2x4 (8GB)
SSD veya HDD modeli
Corsair Force LE SSD ve WDC WD3200AAJS-00B4A0 HDD
Ekran kartı
ATI Radeon HD 3450
Anakart
GA-G41M-Combo
İşlemci
Intel(R) Core(TM) 2 Quad CPU Q8200 2.33Ghz
Merhaba, başlıktaki gibi 32 Bit'ten 64 Bit'e geçtikten sonra performans düşüşü yaşadım. İşlemcimin 64 Bit desteklemesine rağmen en düşük oyunlarda bile performans sıkıntısı yaşıyorum. Herhangi bir program açılırken veya kapanırken ani olarak %70-90 arası CPU kullanımı oluyor ve bilgisayar boştayken bile donmalar yaşanıyor. RAM kullanımı hakkında herhangi bir sıkıntı yok, 64 Bit'e geçiş öncesi 8 GB RAM taktım ve termal macunu yeniledim. Düşüşün sebebi ne olabilir? Yardımcı olursanız sevinirim. Sistem bilgilerim yukarıda.

X64 işletim sistemi ile X86 arasında tabi ki yük farkı olacak. İşlemcinin X64 desteklemesi önemli değil onu performanslı destekleyecek yeterli sistem donanımı önemli.

X64 işletim sistemi ile X86 arasında tabii ki yük farkı olacak. İşlemcinin X64 desteklemesi önemli değil onu performanslı destekleyecek yeterli sistem donanımı önemli.
Hocam bu kadar performans farkı olacağını zannetmiyorum. CS 1.6 da bile kasmaya başladı.

Hocam o sistem yaşaması bile mucize sen bilirsin yine ne yaparsan yap düzelmez o eti budu belli.
İdare etmeye çalışıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı