32 GB (16x2) RAM tavsiyesi

Beck

Hectopat
Merhabalar, sistemimi ilk toplarken 2x8 XPG Spectrix D41 3200 MHz CL 16 ramler alarak sistemimi kurmuştum. 32'ye çıkartmak istiyorum ancak bu ramlerle uyumlu bir şekilde çalışacak birebir modellerini bulamadım. İnternetten aynı marka aynı özellik aynı model ram aldım sadece renkleri farklıydı mavi ekran yediğim için iade etmiştim.

Şimdi sorum şu, bu XPG ramleri satmak ve sonrasında sıfır 2x16, 32 GB ram almak istiyorum. Önerilere açığım mümkünse bilindik bir marka olsun. RGB olması tercihimdir. Bütçe konusunda sıkıntım yok. 3200 ya da 3600 MHz olabilir.

Bu konuyu onaylayacak moderatör için bir notum var konuyu onayladıktan sonra sileceğim başlığı yanlış yazmışım 16x2 değil de 2x16 olacak onu düzeltebilir misiniz?

corsair vengace rgb pro serisini kullanıyorum rgbleri çok şık sansung dramli versiyonunu alırsanız gayet güzel olur

@Xcharcer Bilmediğiniz konularda saçma sapan marka fanboyluğu yapmayın.
Çipleri rezalet. Ayrıca OC için ayrı rezalet.

OC yapacağını söylemiş mi hayır? RGB 3200 veya 3600 mhz ram önerisi istemiş, fiyat aralığı düşünüldüğünde en iyi GÖRÜNTÜYE sahip model bu bence. Overclok yapacağım derse ona göre bir öneri yapılır. Her şeyi biliyorum kafasından kurtulun artık. Biri gelir nvidia konusuna AMD önerir biri gelir Amd konusunda Nvidia önerir. Bi bitmediniz ha

Kullandığım bir markayı tavsiye ettim garantisi gayet güzel. Ayrıca aynı modelin farklı çipli versiyonları da var, Samsung da DRAM üreticilerinin önde gelenlerinden biri ve arkadaşta OC yapacağım dememiş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Nasıl olsa tam güçte kullanılmayacak diye RX 6600 sisteme 350W PSU alın o zaman. Silikon israfı piyasanın en dandik çipli en dandik kontrolcülü RAM'lerini öneriyor daha bir de bir şey biliyormuş gibi kendini savunuyor. OC yapmayacağı kalitesiz RAM alacağı anlamına gelmez.

Siz bu kafa yapısıyla devam.

Bu ürünü araştırdım ve az önce siparişini verdim. Umarım pişman olmam yorumlarda 3600 MHz'nin stabil çalışmadığını okudum ancak genel olarak olumluydu. Yurt dışından gelen bir ürün olduğu için biraz bekleyeceğim sanırım. Fiyatı gayet uygun. Umarım pişman olmam veya sorun yaşamam. En kötü senaryoda ise amazon olduğu için kolayca iade edebileceğimi bildiğim için sipariş verdim aslında başka bir site olsa bu kadar hızlı davranmazdım sanırım. Öneri için teşekkürler umarım memnun kalırım.

3600 MHz'nin stabil olmamasının RAM'le bir alakası yok, kaliteli çip çıkıyor bunlardan. Anakartın kafasına göre yaptığı saçma sapan ayarlar, anakartın topolojisi gibi nedenlerden etkilenebilir. Stabil olmazsa etiketleyin, yardımcı olmaya çalışırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…