32 GB (2x16) DDR5 RAM önerisi

Makaleler
2
Yer
Zonguldak
Daha fazla  
Sistemde:

MSI MAG B650 Tomahawk.
AMD Ryzen 7600 (henüz almadım).
Sapphire AMD RX 6900 XT Nitro+ SE.

Donanımları mevcut, bu sisteme yakışır F/P bellek arayışı içerisindeyim. 16 GB önermeyin çünkü 32 GB artık yeni standart, birçok oyunda 16 GB sınırında ya da sınırını geçtiğini görürsünüz. Salı günü GTA VI'nın fragmanında sistem gereksinimleri ile ilgili açıklama olursa, bu onaylanmış olacak gibi.

Bir yandan işlemcinin resmi sayfasına girip özelliklerine bakıyorum ve desteklenen maksimum bellek hızının 5200 yazdığını görüyorum(2x2RDDR5-5200): https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-5-7600

Diğer yandan anakartın resmi sayfasına bakıyorum orada da adamlar çeşitli belleklerle 7600 MHz 'ye çıkıldığı gözüküyor, kendisi 6400MHz zaten: MAG B650 TOMAHAWK WIFI

XDA Forumda da şöyle bir inceleme var, 7 gün önce paylaşılmış: Best RAM for AM5 in 2023

Şimdi bu işin doğrusu nedir? F/P dengesinde hangi bellek kiti tercih edilmelidir? Göremeyeceğimiz hızlar için fazla para ödemek istemem açıkçası. Zaten AM5 'in önü fazlasıyla açık, 2-3 belki daha fazla nesil burada, ileride CPU ile beraber satıp yenisini alırım belki.
Aslında bir kumar oynayıp şu 7200MHz Patriot Viper bellekleri almayı düşünüyorum: Amazon.com.tr
Fiyatı çok ucuz. Yorumlarda farklı varyasyonlarının MSI B650 anakartlarda çalıştığını görüyorum ancak benim anakartım için tam bir muallak durum, eğer uyumsuzluk olursa nasıl bir yol izleniyor, firma iade alır mı acaba? Onu da bilmiyorum ama 4000 liraya bu süper bellekleri satın alabiliyorum, hiç yabana atmak istemedim. Bunu overclockla 7600 MHz'lere kadar zorlayanlar da varmış, rivayete göre SK Hynix A-die miş(Patriot Viper Venom DDR5-7200 CL34 2x 16 GB Review). Ancak sitede çok fazla tutarsızlık var, sayfanın sonunda adamın test sisteminde DDR4 yazıyor.

Ya da hiç riske girmeden bunu almayı düşünüyorum: G.Skill Trident Z5 RGB 32 GB (2x16) 6800Mhz DDR5 CL34 F5-6800J3445G16GX2-TZ5RK Ram Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

veya XDA 'daki listeye göre bunu: https://www.akakce.com/ram/en-ucuz-...dr5-32gb2x16gb-6000mhz-pc-fiyati,2511066.html
Tabii desteklenenler arasında bu da yok, ama bu belleklerin uyum sağlayacağını düşünüyorum.

Alternatif olarak sizler de bir şeyler önerin, hangi bellekler mantıklı olur?
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Kumar değil hocam aynı RAM'in konusu daha önce de açılmıştı. Amazon yurt dışından çok uygun fiyata ürünler sürebiliyor piyasaya. Alabilirsiniz, sıkıntı çıkarsa da gönderici Amazon olduğu için her türlü desteği sağlarlar.

Kumar değil hocam aynı RAM'in konusu daha önce de açılmıştı. Amazon yurt dışından çok uygun fiyata ürünler sürebiliyor piyasaya. Alabilirsiniz, sıkıntı çıkarsa da gönderici Amazon olduğu için her türlü desteği sağlarlar.
O zaman başka ürüne bakmaya gerek bile yok. Ancak şu Techpower kafamı karıştırdı. Açıklamada AMD Expo etiketinin yanlışlıkla kutunun üzerine basıldığını söylemiş, sayfanın en sonunda da testing system 'de ddr4(beynim duman atıyor şu an) sistem var.

Bir diğer husus ta, AMD 'nin sitesinde 7600 için maksimum 6000Mhz desteklediği yazıyor. Bununla ilgili birinci mesajı düzenledim, okuyup tekrar yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

O zaman başka ürüne bakmaya gerek bile yok. Ancak şu Techpower kafamı karıştırdı. Açıklamada AMD Expo etiketinin yanlışlıkla kutunun üzerine basıldığını söylemiş.

Fark etmiyor.

Bir diğer husus ta, AMD 'nin sitesinde 7600 için maksimum 6000Mhz desteklediği yazıyor. Bununla ilgili birinci mesajı düzenledim, okuyup tekrar yorumlarsanız sevinirim. Teşekkürler.

5600G'de de 3200 MHz yazıyordu, 4533 MHz çalıştırdım ben. Son BIOS güncellemeleriyle 7200 MHz görmek mümkün fakat manuel ayar yapmak gerekir mi bilemiyorum. Zaten en kötü senaryoda frekansı kısıp kullanabilirsin.

Patriot'u alabilirsin. Gösteriş meraklısı değilsen diğerlerine fazladan para vermenin pek bir gereği yok.

Fark etmiyor.

5600G'de de 3200 MHz yazıyordu, 4533 MHz çalıştırdım ben. Son BIOS güncellemeleriyle 7200 MHz görmek mümkün fakat manuel ayar yapmak gerekir mi bilemiyorum. Zaten en kötü senaryoda frekansı kısıp kullanabilirsin.

Patriot'u alabilirsin. Gösteriş meraklısı değilsen diğerlerine fazladan para vermenin pek bir gereği yok.
Çalışır ama o hızın performans farkını hissedemezsin diyen arkadaşlar olmuş bunlar kafamı karıştırdı, yoksa hep zaten bu şekilde oluyordu benim sistemlerim. Sadece daha önce işlemcinin sayfasından bakmamıştım buna.

Valla yok gösteriş değil de kalite meraklısıyım, ikisinin de içinde(G.Skill) SK Hynix A-Die olduğu için sanırım Patriot Viper mantıklı. Peki sizce hangisini alayım bu patriot belleklerin?

Ekran görüntüsü 2023-12-03 215414.jpg

Anakart henüz elime ulaşmadı, üretim zamanı yakındır muhtemelen ama BIOS hangi sürümdür bilmiyorum, 7600 olanı alsam direkt taksam zaten overclocksuz olacağı için düşük frekanstan başlayacak. Bu anakartta 7600 de çalışan SK Hynix 'ler var gözüküyor.
Ekran görüntüsü 2023-12-03 215714.jpg

Anakartın o ramlere verdiği maximum destek 6000mhz olarak gözülüyor. İlerde bios update ile daha yüksek hız desteği gelir muhtemelen.
Çalışır ama o hızın performans farkını hissedemezsin diyen arkadaşlar olmuş bunlar kafamı karıştırdı, yoksa hep zaten bu şekilde oluyordu benim sistemlerim. Sadece daha önce işlemcinin sayfasından bakmamıştım buna.

Valla yok gösteriş değil de kalite meraklısıyım, ikisinin de içinde(G.Skill) SK Hynix A-Die olduğu için sanırım Patriot Viper mantıklı. Peki sizce hangisini alayım bu patriot belleklerin?

Ekran görüntüsü 2023-12-03 215414.jpg

Anakart henüz elime ulaşmadı, üretim zamanı yakındır muhtemelen ama BIOS hangi sürümdür bilmiyorum, 7600 olanı alsam direkt taksam zaten overclocksuz olacağı için düşük frekanstan başlayacak. Bu anakartta 7600 de çalışan SK Hynix 'ler var gözüküyor.
Ekran görüntüsü 2023-12-03 215714.jpg
@522140 Şu listeye bakınca 7600 MHZ 'de çalışanlar varmış, anakartın üreticisi söylüyor.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı