32 GB RAM alınır mı?

batinege

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Tuf 3 Gaming 1660Super
Amd Ryzen 5 2600x
GSKILL FlareX 16GB
Crucial E100 1TB SSD
Anakart
MSI A320M-A PRO MAX
16 GB RAM'im var fakat oyunlarda 140 FPS alsam bile anlık droplar takılmalar oluyor, hele ki RAM çok isteyen oyunlarda mesela Rust, PUBG gibi oyunlarda FPS yüksek olmasına rahmen droplar oluyor, sizce sorun RAM'lerden kaynaklı mı, 32 GB RAM alınır mı?

Almalıysam hangi RAM almalıyım?
Anakartım:

MSI A320M-A Pro Max​

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun RAM diyemem fakat, 16 yeterli olmayabilir. +8 yapabilirsiniz.

Bilgisayarımda ısınma sorunu yok. Bilgisayar bakımını daha yapalı 1 ay oldu işlemci termal macununu değiştirdim ve ekran kartını detaylı şekilde temizledim. Hava burada ortalama 17-18 derece ekran kartımın boşta sıcaklığı 29 derece.

İşlemci ve ekran kartı modeliniz nedir acaba?

İşlemci R5 2600X ekran kartım ASUS TUF 3 GTX 1660 Super 6 GB.

Bilgisayarımda ısınma vs sorun yok.

Anladım hocam. Eğer bütçeniz var ise anakart ile birlikte RAM değiştirin derim. Elinizdeki anakartı satıp B450M veya 550M e geçiş yapabilirsiniz ilerleyen zamanda da o bahane ile işlemci değiştirirsiniz. Size kalmış. Kullandığınız anakart maksimum 32 GB RAM destekliyor zaten.

İşlemci ve ekran kartı modeliniz nedir acaba?

İşlemci R5 2600X ekran kartım ASUS TUF 3 Gaming 1660 Super 6 GB.

Hocam bilgisayarı 2-3 yıl sonra tekrar dizeceğim yakın bir zamanda işlemci, RAM, anakart, ekran kartını da değiştiririm. Fakat beni böyle 2-3 yıl rahat götürürümü 32 GB RAM, belki yanına M.2 SSD alırım. Tek isteğim şu gıcık olduğum takılmalar droplar geçsin zaten şu anda FPS anlamında bir sıkıntım yok, neredeyse bütün oyunlarda 180 FPS yüksek alıyorum.

Hocam size kalmış bir şey. AMD'den devam edeceğim diyosanız düşünün derim dediğimi. A320M o kadar iyi bir anakart değil çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…