32 GB RAM tavsiyesi

Makaleler
17
Yer
İskenderun / Hatay
Daha fazla  
Şu an mevcutta kullandıgım RAM'lerim 4x8 GB 3000 MHz CL15 Micron chip ve oldukça kötü. 3800 MHz kullansam bile gecikme değerleri çok yüksek. Ayrıca okuma yazma hızları da oldukça düşük.

Bu RAM'lerin yerine anakartın sayfasından uyumlu Samsung chipli hızlı RAM'leri araştırdım. 2x8GB 3200 MHz CL16 olanlar şu an indirimde ve 1200 lira. Corsair Dominatör için konuşuyorum bu arada. Bu şekilde 2 adet alıp 4x8 GB olarak kullansam bir problem yaşar mıyım? Aynı RAM'lerin direkt 4x8 GB olanı 3600 lira. 2 tane 2x8 GB'a göre 1200 TL fark ediyor.

Uyumlulukta ve performansta vs bir sorun yaşar mıyım? Yoksa 4x8 GB olanı mı almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun yaşatacağını düşünmüyorum. Sonuçta aynı modeller.
Ben de öyle biliyorum o şekilde kullanan bir çok insan var. Ama Corsair’in kendisi ile konuştuğumda bana “seri numarasına kadar aynı olsa da senkronize çalışacağının garantisini veremeyiz. Direk tek 4x8GB almanız sizin için iyi olur dedi.”

Böyle olunca ben duraksadım ve sorup netleştirme kararı aldım.

Ben de öyle biliyorum o şekilde kullanan bir çok insan var. Ama Corsair’in kendisi ile konuştuğumda bana “seri numarasına kadar aynı olsa da senkronize çalışacağının garantisini veremeyiz. Direk tek 4x8GB almanız sizin için iyi olur dedi.”

Böyle olunca ben duraksadım ve sorup netleştirme kararı aldım.
Tam bütçe nedir?

Bütçe de sıkıntı yok hocam. Ama ben Corsair Dominatör serisinden başka almak istemiyorum.
2x8 1200 TL 2 adet 2400. Ama direk 4x8 alırsam 3600 TL. Sorun olmayacaksa boşuna fazladan 1200 TL de vermek istemiyorum.
Sorun olacağını düşünmüyorum.

Alternatif olarak bunlarda çok iyi RAM'lerdir:

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı