32 GB RAM tavsiyesi

tasarmahmut

Megapat
Daha fazla  
Anakart
MSI B450 Tomahawk
İşlemci
Ryzen 7 5700X
Merhaba sevgili arkadaşlar.
32 GB RAM önerir misiniz? 32 GB bence çok derseniz 16 GB da olur. Dual almam daha mantıklı galiba.
Şu an sistemimde 16 GB RAM takılı. 3200 MHz hızında(A-XMP devrede) 3600 MHz destekler mi bilemedim.
Mevcut sistemim:
  • Anakart: MSI B450 Tomahawk.
  • İşlemci: Ryzen 7 5700X.
  • RAM: Crucial ballistik Sport DDR4 3200 MHz 2x8 GB Dual.
  • Ekran kartı: Zotac RTX 3060 12 GB.
  • Güç kaynağı: X-Power 650W 80 Plus (Xigmatek kasada bulunan güç kaynağı)
Örnek olarak: (en baştaki en cazip ve fiyatı uygun ama 3600 MHz. Olursa bunu alabilirim)
Amazon Corsair
Amazon Corsair Işıklı
Zerion RAM
Kingston
Izoly

Elindeki RAM attıklarından daha iyi ve 3600MHz'e gider overclock yaparsan. Render yapmıyorsan ya da yüksek RAM'e ihtiyaç duymuyorsan DDR4 için daha fazla masraf etmeye gerek yok diyorum. DDR5'e geçtiğin dönem 32 GB ile yeni sayfa açarsın.

Hocam yorum için çok teşekkürler. After Effects kullanıyorum yetersiz kalıyor render alırken. Sınırda tam. DDR5'e geçmek çok güzel olur ama baştan aşağı sistemi değişmek lazım galiba anakart vs. falan. Önerebileceğiniz elimdeki RAM'lere benzer 32 GB veya 16 GB RAM önerir misiniz?

Hocam yorum için çok teşekkürler. After Effects kullanıyorum yetersiz kalıyor render alırken. Sınırda tam. DDR5'e geçmek çok güzel olur ama baştan aşağı sistemi değişmek lazım galiba anakart vs. falan. Önerebileceğiniz elimdeki RAM'lere benzer 32 GB veya 16 GB RAM önerir misiniz?

Eldekileri satıp 2x16 GB çekmek en faydalısı olacaktır gibi duruyor. Bu işlemcilerin çift kanal desteği var 4 adet RAM kullanmanın bir artısı olmuyor. Hem farklı RAM'lerin uyumsuzluk yaşama riskini de ortadan kaldırırsın.

Merhaba sevgili arkadaşlar.
32 GB RAM önerir misiniz? 32 GB bence çok derseniz 16 GB da olur. Dual almam daha mantıklı galiba.
Şu an sistemimde 16 GB RAM takılı. 3200 MHz hızında(a-XMP devrede) 3600 MHz destekler mi bilemedim.
Mevcut sistemim:
  • Anakart: MSI B450 Tomahawk.
  • İşlemci: Ryzen 7 5700X.
  • RAM: Crucial ballistik Sport DDR4 3200 MHz 2x8 GB Dual.
  • Ekran kartı: Zotac RTX 3060 12 GB.
  • Güç kaynağı: X-Power 650W 80 Plus (Xigmatek kasada bulunan güç kaynağı)
Örnek olarak: (en baştaki en cazip ve fiyatı uygun ama 3600 MHz. Olursa bunu alabilirim)
Amazon Corsair
Amazon Corsair Işıklı
Zerion RAM
Kingston
Izoly

Kingston Fury Beast KF436C18BBK2/32 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz CL18 Siyah Gaming Ram (Bellek) - incehesap.com kendim kullanmaktayım zararını görmedim gayet iyi tavsiye ederim.

Daha ucuz arıyorsan atılan G.Skill'e veya buna bakabilirsin.

Izoly, Game Booster, Turbox, Zeiron, Dragos gibi çöp markalardan uzak dur. Zeiron olanın soğutma bloğu ben Kingston Fury Beast çakmasıyım diye bağırıyor.

Ben şunun 64 GB olanını almıştım 2X32. RAM bana çok lazım sanal PC açtığım için.

Ve gayet memnunum.

Bunun 3200 olanıda varmış. Olurda desteklemezse bu garanti.
Vatan Bilgisayar

Daha ucuz arıyorsan atılan G.Skill'e veya buna bakabilirsin.

Izoly, Game booster, Turbox, Zeiron, Dragos gibi çöp markalardan uzak dur. Zeiron olanın soğutma bloğu ben Kingston Fury Beast çakmasıyım diye bağırıyor.

Bu iyi imiş hocam
İnce Hesap

Eldekileri satıp 2x16 GB çekmek en faydalısı olacaktır gibi duruyor. Bu işlemcilerin çift kanal desteği var 4 adet RAM kullanmanın bir artısı olmuyor. Hem farklı RAM'lerin uyumsuzluk yaşama riskini de ortadan kaldırırsın.

Hocam teşekkürler. Şu an satacak durumum yok inan ki. Uyumsuzluk işi tamamen şans bence aynı markayı bulabilsem alacağım🙂 bakalım iyi araştırmaya devam.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı