32 GB RAM vs. 1 TB SSD

Enes ÜLKER

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar artık sonunda alacağım laptopu sipariş edeceğim fakat kafama takılan bir konu var. Cihazın içerisinde 16 GB RAM, 512 SSD var. Ve 3D modelleme işleriyle ilgileniyorum sizce RAM'i 32 yapmak mı yoksa SSD'yi 1 TB düzeyine çıkarmak mı daha mantıklı olur?

Merhaba arkadaşlar artık sonunda alacağım laptopu sipariş edeceğim fakat kafama takılan bir konu var. Cihazın içerisinde 16 GB RAM, 512 SSD var. Ve 3D modelleme işleriyle ilgileniyorum sizce RAM'i 32 yapmak mı yoksa SSD'yi 1 TB düzeyine çıkarmak mı daha mantıklı olur?
Bence 32 GB RAM daha iyi olur.

Bence 32 GB RAM daha iyi olur.

Bence de 32 GB RAM daha mantıklı harici SSD ile depolamayı sonradan arttırabilirsin zaten.

Günümüzde 16 GB RAM gayet yeterli olduğu için depolamayı arttırmak daha mantıklı olur bence. Ama size sıkıntı çıkaracağını düşünüyorsanız 32 GB RAM de gayet mantıklı olur.
16GB ile render?
Oyunlarda bile 10 GB+ istek olabiliyor sayın hocam artık günümüzde. ☝🏼

Hocam RAM'i istediğiniz zaman arttırabilirsiniz ama SSD'i 500GB olarak aldığınızda depolama da yer kalmadığında bir daha 500GB SSD alıp 2 birim yapmak yerine 1TB SSD alın keyfinize bakın. Tavsiyem 1TB SSD olacak.

Sisteme ekstradan 16 gb modül ram ekleyecek olursan ödeyeceğin para 1000-1300 tl, alabileceğin 1 tb m.2 ssd ise 1500 küsür. Tabii sonradan eklemek işin her zaman olacak bir kısmı değil, aldığın laptopta boş slot var mı onu bilmen lazım. Ben olsam 16 gb RAM, 1 TB modeli alırdım. Çünkü 3D modelleme işi RAM'den çok VRAM'e bakıyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı