32 GB RAM yapılmalı mı?

Makaleler
2
Yer
Almanya / Türkiye
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Sistemimde şu an 2x8 16 GB 3000MHz RAM mevcut çoğu oyuna yetiyor bazılarında ise sınırda 15GB kullanım görmeye başladım. Battlefield 2042'de değerler gördüğünüz gibi aslında oyunda bayağı sorunlu değerlerden anlaşılıyor işlemci kullanımı %40, ekran kartı &73 kullanımda FPS ise ayarlar düşük olmasına rağmen ciddi derecede düşük garip şekilde FPS 80 altına düşmüyor yükseğini gördüm 80 altına düştüğünü görmedim ama bu sistemle garip geldi. RAM almam durumunda rahatlama olur mu sizce? FPS'e az da olsa katkısı olur mu? 32 GB yapmaya değer mi?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    3,9 MB · Görüntüleme: 73

Tabii ki sistem rahatlar FPS etkisi 1-2 FPS olur en fazla MHz yüksek bir RAM'de işler değişir 3000 MHz RAM bir oyunda 80 FPS alıyorsa 4200 MHz RAM 85-90 FPS'leri görecektir.

Tabii ki sistem rahatlar FPS etkisi 1-2 FPS olur en fazla MHz yüksek bir RAM'de işler değişir 3000 MHz RAM bir oyunda 80 FPS alıyorsa 4200 MHz RAM 85-90 FPS'leri görecektir.

Yüksek frekanslı RAM'lerin fiyatlarına bakınca değmez gibi.

Yüksek frekanslı RAM'lerin fiyatlarına bakınca değmez gibi.

Bence de gerekli değil aşırı profesyonel bir iş yapmıyorsan elindeki RAM voltajını biraz arttırıp gecikme değerinden vazgeçerek 3600 MHz gibi hızlara çok rahat çıkartabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…