32 GB RAM'li sistem tam performans çalışır mı?

Makaleler
4
Ekran kartını düşünmedim daha. Ryzen 5 5600X işlemci olarak düşündüm. B550M Bazooka belki Mortar'da düşünebilirim ama yeter ki tam performans çalışsın. 32 GB RAM 3600MHz tam performans çalışır mı? 2x16 olarak alacağım daha iyi olduğu için 4x8 olarak alacaktım önermediler. O yüzden 2x16 alacağım. Sizce nasıl yapayım? 2x16 olarak mı alayım yoksa 4x8 mi FPS artışı yaşansın?

Ben 3800X ile birlikte 4x8 kullanıyorum 3000MHz'de. Gerçi ilk 16GB olarak toplayıp sonradan ekleme yapınca böyle oldu ama dual olarak sorunsuz bir şekilde kullanmaktayım X570 anakartımda. Bir problem yaşamazsınız diye düşünüyorum ben de. Bolca kolay gelsin.

2x16'yı tavsiye ederim. Elinize para geçince 64'e tamamlarsınız. Alacağınız sistemin yanında RAM ucuz kalıyor. Tabi günümüz için 32 GB fazlasıyla yeterli 3-4 yıl sonra bile alsanız olur. 1-2 oyun hariç 16'yı geçene hiç denk gelmedim. Diğer soruna gelirsek 2x8 ve 4x8 kullandım FPS farkı görmedim.

2x16'yı tavsiye ederim. Elinize para geçince 64'e tamamlarsınız. Alacağınız sistemin yanında RAM ucuz kalıyor. Tabi günümüz için 32 GB fazlasıyla yeterli 3-4 yıl sonra bile alsanız olur. 1-2 oyun hariç 16'yı geçene hiç denk gelmedim. 2x8 ve 4x8 kullandım FPS farkı olmadı hiç.
Güzel detay oldu. 🙂

Benim işlemci de AMD ve bilgisayarda önceden 8 GB tek kanaldan takılıydı. Aynısında bir tane daha aldım. Çok fark ediyor gerçekten de.

AMD için güncel olan sadece TR ile başlayan soket yapısına sahip işlemci ve anakartlar Quad Channel destekler. TR4 ve TRX40 gibi. Bunlar çok çekirdekli iş istasyonu işlemcileri(threadripper gibi) . Gaming için Quad Channel destekleyen herhangi bir işlemci ya da anakart yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı