32 GB USB disk 9 MB olarak gözüküyor

620001

Picopat
Bundan 1 ay önce 32 GB USB belleğe Tails OS kurmuştum ardından ise flash belleği biçimlendirmiştim. Biçimlendirdikten sonra 32 GB olan USB 9 MB olarak gözüktü ve içine dosya falan atılamıyor ne yapacağımı bilemedim. Düzeltemedi.

Dosya Ekleri

• USBÜ.PNG
    4,1 KB · Görüntüleme: 42
Son düzenleyen: Moderatör:
Rufus veya Raspberry Pinin biçimlendiricisinden direkt olarak USB'yi seçip FAT32 yapmanız lazım.

Son düzenleme:
Biçimlendirememişsin

Disk yönetimine girip flaş belleğini bul, bütün parçaları ayrılmamışa çevir ve sonra güzelcene formatla.

Daha kolay bir yol olarak Rufus ile Freedos yazdır sonra sağ tık biçimlendir yap, genelde bunu yapıyorum.

Rufus veya raspberry pi nin biçimlendiricisinden direkt olarak USB yi seçip fat32 yapmanız lazım.
FAT32 şart değil ki, zaten flaş 32GB.

Benim yaptığım yöntemde yani Raspberry Pi biçimlendiricisinden yapıyorum kolaylık oluyor diye o yüzden oradaki FAT32 seçeneğinden bahsetmiştim.

Son düzenleme:
Benim yaptığım yöntemde yani raspberry pi biçimlendiricisinden yapıyorum kolaylık oluyor diye o yüzden oradaki fat32 seçeneğinden bahsetmiştim.
Hiç Raspinin biçimlendiricisini kullanmadım, Windows ve Linux tarafında tercihim genel olarak Rufus ya da Etcher oluyor benim. NTFS seçeneği varsa büyük flaşta NTFS her zaman daha mantıklı.

Hiç raspinin biçimlendiricisini kullanmadım, Windows ve Linux tarafında tercihim genel olarak Rufus'ya da etcher oluyor benim. NTFS seçeneği varsa büyük flaşta NTFS her zaman daha mantıklı.

Tabii ki raspinin biçimlendiricisinde kartı FAT32 olarak yeniden yapılandır seçeneği var o yüzden hiç FreeDOS vs. yazmadan hallediyorum böyle şeyleri ondan dolayı raspi yi önerdim etcher da güzeldir.

Son düzenleme:
Tabii ki raspi nin biçimlendiricisinde kartı fat32 olarak yeniden yapılandır seçeneği var o yüzden hiç freedos vs. Yazmadan hallediyorum böyle şeyleri ondan dolayı raspi yi önerdim etcher da güzeldir.
Etcher ve çoğu yazdırıcı diski iki partisyona bölüp yazdığı için bu fantastik durumlar oluşuyor o sebeple Rufus gibi araçlar diski tek partisyona biçimlendirdiği için Rufus bu durumda işe yarıyor genelde.
Bazen o flaştan boot olduktan sonra disk yöneticisiyle bölümler biçimlendirilemiyor saçma bir şekilde, Rufus kökünü kazıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…