32 GB vs 64 GB RAM

Çift monitör kullanıyorum ve bir tanesinde video/yayın izliyorum, diğerinde oyun oynuyorum. Bilgisayarı iş için kullanmıyorum yani yoğun RAM tüketen programlarla işim yok.

Lakin minimum 5 sene boyunca RAM konusunda sıkıntı yaşamak istemiyorum arkadaşlar. Sonrasında zaten sistemimi güncellemem gerekeceği için RAM'leri de değiştiririm.

Sizce 32 mi yoksa 64 mü almalıyım?

Ben olsam 32 alırdım.
Aynı şekilde kullanıyorum ve hiçbir oyun-video denkleminde 22-25GB üstü kullanım görmedim.
Belki 64GB olsa daha da fazla kullanım olur ama şahsen 32GB yeterli buluyorum.
32 GB bence yeterlidir hocam.
16 GB RAM ile tüm bunları tek bilgisayar da yapabiliyorum. Ve bi 5 yıl boyunca da yapabileceğimi düşünüyorum.

Tabi garanti olsun istiyorsanız 32GB RAM yeterli olacaktır bu düzeyde gidecekseniz.
64 GB RAM bana fantezi gibi geliyor. 32 GB yeter de artar.

Öncelikle herbirinize ilgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum. Ram konusunda sizlere son bir soru daha sorduktan sonra bu konuyu kapatıyorum. Alacağım anakartın QVL listesini kontrol ettikten sonra akakçe üzerinden alabileceğim ram'lere baktım. Karşıma 2 adet ram markası çıktı. Bunlardan hangisini almamda yardımcı olur musunuz rica etsem ?

Vengeance / Dominator

Hangisini sipariş vermeliyim sizce ? Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkür ediyorum tekrardan hepinize.

Son düzenleme:
Öncelikle herbirinize ilgi ve alakanız için çok teşekkür ediyorum. Ram konusunda sizlere son bir soru daha sorduktan sonra bu konuyu kapatıyorum. Alacağım anakartın QVL listesini kontrol ettikten sonra akakçe üzerinden alabileceğim ram'lere baktım. Karşıma 3 adet ram markası çıktı. Bunlardan hangisini almamda yardımcı olur musunuz rica etsem ?

32 GB olarak alabileceğim 2 adet ram var onlar şu : Vengeance / Dominator

64 GB olarak hiçbiriniz önermediniz biliyorum farkındayım fakat yinede karşıma çıkınca size de atmak istedim. Tek bir adet ram var zaten : ADATA

Hangisini sipariş vermeliyim sizce ? Cevaplarsanız çok sevinirim. Teşekkür ediyorum tekrardan hepinize.
Vengeance. Hemen hemen aynı özelliklerde iki farklı modelin ucuz olanını tercih ederim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı