Selamlar arkadaşlar. Bilgisayarın montaj ve kurulumunu yaptım. Bellekler 16GB 3200 MHz ama BIOS menüsünde 2100 MHz civarında görünüyor. Bellekleri 3200 olarak kullanmak istiyorum ama Overclock hakkında bilgiye sahip değilim. Overclock yapmalı mıyım ? Yapmam gerekiyorsa nasıl ve neye göre yapmalıyım ? Yardımlarınız benim için önemlidir.
Intel ise Z chipsetli bir anakartın yoksa maalesef O.C yapamazsın.
Bellekler anakartının desteklediği hızda çalışır. Anakartın 2133MHz ise bellekler de 2133MHz'de çalışacaktır.
Arkadaşlar mesaj yazma yektim yoktu ondan dolayı yazamadım kusurabakmayın
Ryzen 1600 (stok soğutucuyla kullanıyorum)
Msi B350 Pc Mate
Corsaır vengeance (8x2) 3200 MHz bellek
Msı gtx 1060 gamıng x 6GB
Samsung evo
Toshıba p300
Fps hydro 600W 80+bronze
Biosun biraz ayarlarıyla oynadım bilgisayar açılmıyordu. Anakartın üstünde gmos jump denilen bi işlem yaptım bios ayarları sıfırlandı. Şimdi sorunsuz olarak açılıyor. Lütfen yardım edin bu sorunu tek başıma çözemiyorum. Bu arada biosum güncel.
Bios fabrika ayarlarında 2100 MHz bellek hızı var. Ben biraz kurcaladım 2933 MHz yükselttim ama kasadan gelen ses yükseldi sanki fanlar daha hızlı çalışmaya başladı.
Biosun fotoğraflarını çektim sizlere göstermek için. Bu değişiklikleri yapınca aşağıdaki voltaj ayarlarıda değişti. Durum bu şekilde arkadaşlar yanlış bişey yapmışmıyım ?
Bu konu hakkında bana detaylı bilgi verebilecek kimse yokmu ?