3200 MHz RAM'lerin XMP Profilde 2800 MHz'de Çalışması?

oGzYkR

Megapat
Daha fazla  
Evet arkadaşlar konu başlığında da belirttiğim gibi durduk yere böyle bir sorun yaşamaya başladım. Sorunu çözmek için bütün donanımı yeniden defalarca söktüm taktım, RAM yuvalarını dual chanel olacak şekilde diğer RAM slot'larına taktım, BIOS'u güncelledim ama çözüme ulaşamadım. İnternette böyle bir sorun yaşayan da göremedim açıkçası. Genelde XMP profili aktif etme problemi yaşanıyor. Ama benim XMP profilde bir problem yoktu bu zaman kadar. Hala da yok. Aktif oluyor ama 2800 MHz'de çalışıyor.

• Anakart : Gigabyte Z170X Gaming 3
  • RAM: Corsair Vengeance LED 2x8GB 3200MHz CL16
  • İşlemci : i7 7700K

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın desteği önemli ayrıca ramların 3200 çalışması demek başa çıkamayacağın bir sıcaklık ve blue screen kacınılmaz olacaktır en stabili bulup öyle kullanman uzun vadeli performans için faydalı olacaktır.

Anakartın desteği önemli ayrıca ramların 3200 çalışması demek başa çıkamayacağın bir sıcaklık ve blue screen kacınılmaz olacaktır en stabili bulup öyle kullanman uzun vadeli performans için faydalı olacaktır.

Anakart 3466 Mhz'ye kadar destekliyor. Anakart Sayfınasına buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Ram'e ne kadar hız aşırtma yaparsak stabilizasyonu o kadar etkilediği görüşüne de katılıyorum. Fakat sıcaklık konusunda ilk defa böyle bir bilgi duyuyorum. Ayrıca bu zamana kadar kendisi XMP Profilde 3200 Mhz'de çalışıp sonrasında Biosda 3200 Mhz'de olup 2800 Mhz'de çalışması Çok ilginç değil mi ?

2019-06-16 19-51-37.JPG
Ekran göüntüsünüde koyuyorum buraya. System Memory Multiplier'e elle 32 yazdığımda da aynı sorununla karşılaşıyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı