Anakartı değiştirmeye karar verdim ve Gigabyte X570 Aorus Elite modelini alacağım. Ben şu an bu bellekleri elimdeki anakart ile 3466 MHz'de bir süre kullandım fakat bir sorunla karşılaşmadim.
Sorum ise şu, bu bellekleri 3600 MHz'e veya daha üstüne çıkartmam mümkün mü? Sağlığı açısından bir sorun teşkil eder mi? Veya elimdekileri satıp fabrika çıkışı 3600 alıp daha üst frekanslara OC yapmalı miyim?
Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.
Anakartınız gayet güzel. Bence değiştirmeye gerek yok. Ayrıca mevcut bellekleriniz satın almayı düşündüğünüz anakartta yüksek frekansta çalışmayabilir. Ama anakartı değiştirip bellek hızını bir tık artırmak sisteminize pek performans kazandırmayacak. Biraz daha performans lazımsa, yeni anakarta 1500 TL yatırım yapmak yerine işlemcinizi satıp Ryzen 3700x alabilirisiniz.
PCI 4.0 destekli yani 5000MB okuma-yazma hızlarına ulaşan süper hızlı bir NVMe takmayacaksanız size bir fayda sağlamayacak bu anakart değişimi. Bence de bir anlamı yok, boşa masraf olur.
Vermiş olduğunuz tavsiyeler için teşekkür ederim arkadaşlar... Aslında şuan elimde o denli hızlı bir ssd yok fakat ben daha çok ileriye yönelik bir yatırım olarak almayı düşünüyorum. Zaman içerisinde sistemin belli parçalarını upgrade edeceğim. Ama aklıma takılan soru ise şu, Adata XPG model Belleklerin bazıları 3000 Mhz den 5000 e çıktığı yazıyor. Bu belleğin sağlığı açısından bi ekşisi olur mu?