3200 MHz'li anakartlarda 3200MHz RAM kullanılabilir mi?

• Konuyu başlatan 9mm
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 528

9mm

Yoctopat
Arkadaşlar, evet forum üzerinde birçok öneri mevcut fakat aklıma takılan birkaç soru var. Çoğu hazır sistemlerde 3200MHz RAM kullanılıyor fakat işlemci o kadarını desteklemiyormuş. Bazı anakartlarda sallıyorum H510M-E 3200MHz(OC) gibi. Bu gibi anakartlarda RAM'i bu değerlerde kullanabildiğimiz anlamına mı geliyor? Ve bu işlemci için önerileriniz nedir güncel fiyatlarla 1200 lıra gibi bir bütçem var.

Arkadaşlar, evet forum üzerinde birçok öneri mevcut fakat aklıma takılan birkaç soru var. Çoğu hazır sistemlerde 3200MHz RAM kullanılıyor fakat işlemci o kadarını desteklemiyormuş. Bazı anakartlarda sallıyorum H510M-E 3200MHz(OC) gibi. Bu gibi anakartlarda RAM'i bu değerlerde kullanabildiğimiz anlamına mı geliyor? Ve bu işlemci için önerileriniz nedir güncel fiyatlarla 1200 lıra gibi bir bütçem var.
Hangi işlemci, hangi anakart ?

işlemcinin desteklediğinden fazlasını alamazsın. Eğer ram koonusunda verimliliği üst boyutlara çıkarmak istiyorsan ryzen işlemci ve ona uygun anakart tercih etmen gerekir.

İşlemci i3 10105F anakart için H510M serisini düşünüyorım.

1200 Lira bandında i3 10105F için önereceğiniz bir anakart var mı?

Asrock B560M Pro ya da MSI B560M Bazooka. Bazooka daha iyi ancak yanlış hatırlamıyorsam 1350 aşağısını görmedi. Asrock da sizi üzmez güzel bir performans alırsınız. Acele etmemek lazım güzel indirim alıyorlar takipte kalın :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı