3200 TL Sistem Tavsiyesi

Yorumun için teşekkürler. Alışverişimi vatandan veya media markttan yapmak istiyorum. İşlemci, anakart ve harddiski vatandan bulabildim ama bellek, ekran kartı, kasa ve güç kaynağını bulamadım. Vatandan veya mediamarkttan bu işlemci, anakart ve harddiske uyacak özelliklerde sistemi toplayabilir misin 3200 tl yi geçmeyecek ? Teşekkürler.

Ryzen de daha iyi performans alabilecekken neden intel sistemlerde ısrarcısın ?
Evet ryzenin daha iyi olduğunu benchmark testlerinde de gördüm ve ryzen almaya karar verdim.
ama son attığım yorumdaki soruyu size de sormak istiyorum.
AMD Ryzen 5 1400 Soket AM4 3.2GHz - 3.4GHz 8MB 65W 14nm İşlemci
ASUS PRIME B350-PLUS AMD B350 AM4 Ryzen™ DDR4 3200+(O.C.) MHz USB 3.1 Anakart
WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
Hic nicknameli beyefendinin tavsiye ettiği sistemde vatanda olan parçalar bunlar.Ben vatandan eksik parçaları almak istiyorum. Sadece vatandan olmasına özen gösteriyorum. Siz benim için vatandan söylediğim parçaları barındıran bir sistem yapabilir misiniz? (Bütçe 3200 TL) Forumda daha yeni olduğum için alıntı özelliğini pek bilmiyorum. Bu kadar uzun bir yazı olduğu için özür dilerim onun için. İyi günler.

Şu "Vatan" sevdanız nedir anlamış değilim. Bilgisiz ve ilgisiz personel desen orada, önceden kullanılmış,bozuk veya kutusu açık ürün gönderme orada. Berbat montaj ve kablolama yine orada. Abartı fiyatları söylemiyorum bile. Tavsiyem Sinerji, İtopya, İnventus, Teknobiyotik gibi sitelerden almanız olacaktır.

Eğer isterseniz diğer mağazalardan da tavsiye verebilirsiniz.
Güncelleme:Şu anda Hic adlı üyenin tavsiye ettiği sistemi sinerji üzerinden alacağım gibi görünüyor.Sinerjiden daha önce alışveriş yapan var mı, güvenilir bir kuruluş mu ?

Hic adlı üyenin verdiği tavsiyeye uyarak sistemini topladım ama ekran kartı stoklarda bulunumadığı için başka bir ekran kartı almak zorundayım. Bu sisteme gidebilecek bir ekran kartı tavsiyeniz var mıdır ?

Dosya Ekleri

• sinerji.png
    19,8 KB · Görüntüleme: 121
RX 580'in stoklara gelmesini bekleyin veya başka bir siteden 1060 bakın. Sinerji güvenilirdir.

İfadeler: Hic
Eğer bekleme durumunuz var ise; RX 580'lerin stoğa gelmesini bekleyin. Yakın zamanda stoklara gelecektir. Yoksa GTX 1060 6 GB modellerinden birini alabilirsiniz. Sinerji güvenilirdir. Fakat benim görüşüm hangi parça nerede daha uygunsa oradan alın. Alışveriş yapabileceğiniz mağazalar; Teknobiyotik, Sinerji, Nova Bilgisayar, İtopya, Hepsiburada, Webdenal...

Ayriyetten :
Zotac GTX1060 AMP! EDITION GDDR5 6GB 192Bit NVidia GeForce DX12 Ekran Kartı
ASUS 23.6" VN247H 1ms Full HD HDMI Gaming Monitör
Sistemin tamamı bu şekilde (Klavye eklenecektir)
Sizce nasıl olmuş? Arkadaşımın tavsiyesi üzerine Amd ryzen 1400 yerine 1500 x ile değiştirdim.

Dosya Ekleri

• ben bir arıyım.png
    17,8 KB · Görüntüleme: 248
Son düzenleme:
Sistem güzel olmuş. Bütçenizi aşmazsa SSD ekleyebilirsiniz. Bütçenizi aşarsa da ileride ekleme yaparsınız. Şuan PC başında değilim bir ihtimal RAM 3000-3200 MHZ seçilebilir. Bunun için anakartın listesinden test edilmiş RAM'lere göre seçim yapabilirsiniz. HDD ve RAM olarak ben bulamadığım için koyamamıştım. HDD'de P300 modeliyle değiştirebilirsiniz. Değiştirmezsenizde olur. Hayırlı olsun şimdiden. Monitör için çok fazla bilgim yok belki o bütçeye daha iyisi olabilir. Arkadaşlarımız yönlendirme yaparlar yine zaten.

Teşekkürler yorumunuz için. Sisteme daha fazla ekleme yapamam maalesef bütçem bu kadar. Soğutma konusunda sorun yaşanabileceğini düşünüyor musunuz ? Monitör konusunda ise daha kaliteli şeylere bakacağım. Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Hayır bir problem yaşamazsınız. Eğer OC yapacağım derseniz o zaman kesinlikle işlemci soğutucusu almanızı öneririm. Onun dışında bir probleminiz olmaz. Monitör hakkında belki kalitelidir emin değilim fakat VX2257 veya VX2457 modellerine bakabilirsiniz. Şu sıralar ViewSonic markasında KDV indirimi var onuda değerlendirebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…